Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Oslava z legrace. Kuchta si po gólu v síti Baníku hrál na Haalanda

Dvě branky dal, na jednu přihrál. Útočník Jan Kuchta byl ústřední postavou dramatického utkání 29. ligového kola, v němž fotbalisté Sparty přestříleli ostravský Baník 4:3 a upevnili si vedení v tabulce. Sedmadvacetiletý kanonýr se v nejvyšší soutěži výrazně připomněl po třech zápasech, v nichž neskóroval. Na tiskové konferenci připustil, že ho trochu mrzelo, když byl deset minut před koncem vystřídán a nedostal tak možnost završit hattrick. Co řekl o své atypické oslavě?

Kuchta si po svém prvním zásahu sedl na trávník, zkřížil nohy a rozpřáhl ruce jako buddhistický mnich při meditaci. Tuto pózu okopíroval od hvězdného norského útočníka Erlinga Haalanda z Manchesteru City.

"Taková oslava z legrace. Napadlo mě, že bych mohl udělat něco, co mně není hodné. Hned mi při střídání řekli: Ááá, koupili jsme sem Haalanda. Jak ke mně přibíhal Tuci, raději jsem rychle vstal, abych nepřišel o ruce. Ale jo, nějakou show jsem prostě udělal," smál se Kuchta.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Když rodák z Liberce v utkání skóroval ještě jednou, posunul se již na 10 gólů v ligové sezoně. V 80. minutě ho trenér Brian Priske vystřídal a vzal mu tak možnost na případný hattrick. "Nějakým způsobem mě to mrzí i nemrzí. Potřebovali jsme čerstvou krev do útoku, věřím, že to padne třeba příště," řekl Kuchta.

Nečekané drama v závěru

Letenští v zápase dvakrát vedli o tři branky, ale nakonec se o výhru strachovali až do poslední chvíle. "Hra se přelévala, od začátku měla vysoké tempo. Hlavně jsme chtěli, aby se neopakoval poslední domácí duel s Mladou Boleslaví (1:1). Tam jsme v první půli nechytili vůbec nic a dostali to pak od trenérů sežrat," připomněl Kuchta.

Sparťan Jan Kuchta (uprostřed) oslavuje gól v síti Baníku
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Jeho tým poslal v 41. minutě do vedení Veljko Birmančevič. "Hodně nám pomohl Birmův první gól. Po přestávce jsme na ně vlétli a rychle dali další dva. Po nich jsme měli jasnou kontrolu. Když jsem šel dolů, byl zápas zcela v naší režii. Pak jsme se ale klepali, aby se něco nestalo. Kdybychom nevyhráli, koukali bychom na sebe v kabině jako hlupáci," uznal Kuchta.

Sparta po debaklech s Liverpoolem v Evropské lize procházela těžkým obdobím, herně se jí nedařilo. Teď se zase pomalu zvedá.

"Liverpool nám nastavil zrcadlo, s kým se rovnat můžeme a s kým ještě ne. Teď hrajeme o co nejlepší umístění, z něhož půjdeme do nadstavby. Máme celý týden na přípravu. Nějaké věci z tréninku už v zápasech jsou, ale ještě by to chtělo vystříbřit," přál si Kuchta, který navzdory listopadovému skandálu zůstává ve hře o nominaci na letní evropský šampionát v Německu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články