Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Opavě skončila karanténa, tým začal přípravu. Z Dukly přichází Holík

Fotbalisté Opavy ukončili dvoutýdenní karanténu, v níž byli po jednom pozitivním nálezu koronaviru v kádru, a zahájili letní přípravu před novou prvoligovou sezonou. Kontrolní testy u všech hráčů i členů realizačního týmu byly negativní. A hned mohli přivítat první letní posilu, kterou se stal dosavadní záložník Dukly Lukáš Holík.

Je nám líto, video expirovalo.
Kováčova Opava začala trénovat na nový ročník

Kvůli pozitivnímu testu u jednoho opavského hráče se nestihla v první lize dokončit nadstavbová skupina o záchranu a z nejvyšší soutěže tentokrát nikdo nesestoupil.

Slezané byli před předčasným ukončením na předposledním místě se stejným bodovým ziskem jako poslední Příbram. O dva body více měla Karviná, v jejímž kádru se objevilo několik nakažených na začátku července, načež byla skupina o záchranu poprvé odložena.

Opavští na úvod letní přípravy absolvovali fyzické testy a ve středu měli první trénink. V týmu končí útočník Lukáš Železník, který si může hledat nové angažmá. Středopolař Filip Souček zamířil do pražské Sparty, ale kluby ještě údajně budou jednat o jeho možném hostování ve slezském mužstvu.

Naopak přichází sedmadvacetiletý Holík, který v uplynulé sezoně druhé ligy zasáhl do 27 zápasů a s 11 góly patřil k nejlepším střelcům soutěže. V první lize má v dresu Dukly a Zlína na kontě 107 startů s bilancí 10 branek a devět asistencí.

"První liga je zase o level výš. Jsem samozřejmě natěšený a plný očekávání. Hovořil jsem i s trenérem Skácelem, kterého znám z působení v dorostu. Všichni mi to tady pochválili. Bylo to velice pozitivní," uvedl Holík, který podepsal smlouvu do roku 2022 s opcí.

"Jde o velice chytrého fotbalistu, který je použitelný pro naše herní systémy. Uplynulá sezona Lukášovi vyšla, měl skvělá čísla. Očekáváme, že zvedne naši produktivitu," dodal jeden z dvojice opavských trenérů Radoslav Kováč.

Na zkoušce v Opavě jsou dva mladí Poláci, Bartosz Pikul a Nataniel Wybraniec, či Ondřej Machuča, jenž naposledy působil v Sokolově. Do přípravy se zapojili také další odchovanci Denis Darmovzal, Adam Gorčica, Tomáš Koschatzký, Tomáš Rataj, Adam Ščudla a Dalibor Večerka. Z hostování ve Vítkovicích se vrátil obránce Matěj Helebrand.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články