Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Opava vyhrála v přípravě i potřetí, Zlín porazil Tetovo

Dvěma zásahy v jedné minutě otočili fotbalisté Opavy přípravný zápas s druholigovou Zbrojovkou Brno. Díky trefám Jana Žídka a Jana Řezníčka v 61. minutě vyhráli i třetí přípravné utkání. Brňané nenavázali na vítězství 1:0 nad Zlínem. Ten nyní v rakouském Seebodenu gólem Pavla Vyhnala zdolal severomakedonského mistra Škendiji Tetovo 1:0.

Radost fotbalistů Opavy
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Opava v úvodu přípravy porazila Chlebičov 9:0 a poté si poradila 4:0 s Vítkovicemi. Utkání ve Štěpánkovicích lépe odstartovalo Brno, které v 29. minutě poslal Štepanovský hlavičkou do vedení.

Do druhého poločasu nastoupily oba celky s jinou jedenáctkou. V 61. minutě vyrovnal po rohovém kopu Žídek a vzápětí Opava dokonala zvrat. Řezníček využil zaváhání brněnského Bariše a střelou z hranice šestnáctky zařídil svému týmu vítězství.

O úspěchu Fastavu Zlín rozhodl Vyhnal ve 14. minutě po rohovém kopu. O pět minut později se Zlínu zranila nová posila Vraštil, který musel vystřídat. Svěřenci trenéra Josefa Csaplára vyhráli v přípravě podruhé. Nejprve porazili Trnavu 2:1 a následně podlehli Zbrojovce 0:1.

Přípravné zápasy

SFC Opava - Zbrojovka Brno 2:1 (0:1)

Branky: 61. Žídek, 61. Řezníček - 29. Štepanovský.

Opava - I. poločas: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Knejzlík - Matoušek, Zavadil, Suchan, Jursa, Mondek - Dedič. II. poločas: Fendrich - Helebrand, Koschatzký, Žídek, Václav - Jurečka, Souček, Řezníček, Schaffartzik, Stáňa - Opoku. Trenér: Kopecký.

Fastav Zlín - Škendija Tetovo 1:0 (1:0)

Branka: 15. Vyhnal.

Sestava Zlína: Dostál - Matejov, Hlinka, Buchta, Nečas (76. Bačo) - Džafič (50. Slaměna), Vraštil (19. Janetzký), Podio (64. Hnaníček), Jiráček, Vakho - Vyhnal (58. Bartošák). Trenér: Csaplár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články