Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Opava se po sestupu dohodla s koučem Kováčem na jeho odchodu

Trenér Radoslav Kováč skončil u fotbalistů Opavy, kteří sestoupili z první ligy. Přestože měl jednačtyřicetiletý kouč v klubu platný kontrakt ještě na další dva roky, dohodl se po nevydařené sezoně na předčasném ukončení spolupráce. Slezský tým skončil v uplynulém ročníku poslední. Jméno nového trenéra oznámí v příštích dnech.

Radoslav Kováč
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Děkuji Opavě za šanci, kterou mi dala. Přišel jsem tady něco budovat, proto jsem podepsal smlouvu na tři roky. Bohužel hodně se toho v klubu změnilo a mně další práce v SFC nedává smysl. Proto jsem vedení klubu požádal o rozvázaní smlouvy," uvedl pro Deník.cz Kováč, který kvůli chybějící profesionální licenci zastával při zápasech roli asistenta Aloise Skácela.

Jedním z důvodů Kováčova předčasného konce je i dřívější odvolání Pavla Zavadila z pozice sportovního manažera, s nímž měl naplánovaný další vývoj týmu včetně vytipovaných posil. Opava v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže vyhrála jen tři zápasy a obsadila se 17 body poslední 18. místo.

"Slezský FC děkuje Radoslavu Kováčovi za odvedené služby a přeje mu hodně štěstí v další kariéře. O jeho nástupci klub v současné době jedná, rozhodnutí padne v nejbližších dnech," uvedl klub.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Opava – Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články