Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Opava se na domácí stadion vrátí už v říjnu a řeší vstup zahraničního investora

Azyl v Brně se pro fotbalisty Opavy blíží ke konci. Slezský tým by se na domovský stadion měl vrátit už v říjnu. Není to však jediná novinka u nováčka nejvyšší soutěže. Městu by mohl s financováním klubu pomoci nový strategický partner, který je ze zahraničí.

Fotbalisté Opavy se radují po výhře s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Opava, která se v létě po třinácti letech vrátila do nejvyšší soutěže, se strategického partnera snaží získat dlouhodobě. Podle primátora Radima Křupaly aktuální jednání vypadají nadějně a obě strany se baví o prodeji balíku dvou třetin akcií.

"Odpovídá to částce padesáti milionů korun, deklarována je rovněž výše závazků, která půjde ročně na provoz fotbalového klubu," prohlásil Křupala s tím, že město, které je v současnosti majoritním vlastníkem, by nadále financovalo provoz mládeže a stadionu.

Nabídka investora je údajně časově omezená, proto bylo na příští čtvrtek svoláno mimořádné zastupitelstvo města, které by se prodejem mělo zabývat. Podle předsedy představenstva Marka Hájka by ale případným nezdarem jednání klub ekonomicky ohrožen nebyl.

"I v případě, že solventní partner nepřijde, máme rozpočet na tuto sezonu pokrytý," podotkl Hájek, který nicméně přiznal, že v uplynulém období měl klub potíže se splácením všech závazků vůči hráčům. "Teď už je ale všechno srovnané," dodal.

Opava prozatím hraje domácí zápasy v azylu v Brně, protože na stadionu nemá vyhřívání. Rekonstrukce je v plném proudu, podle opavských činovníků by se Slezský FC mohl ve vlastním prostředí představit poprvé v pohárovém utkání proti Jihlavě, které je v plánu v pátek 12. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články