Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opava nikam neletí, místo Portugalska se bude připravovat na sezonu v domácích podmínkách

Telenovela o opavském soustředění je u konce. Slezský celek, který měl původně letět na soustředění do Portugalska s pražskou Slavií, se po několika dnech strávených v Praze vrátí ve čtvrtek do Opavy.

Nová posila Opavy Jiří Kulhánek
zdroj: ČTK/PR/SFC Opava/Eliška Žídková

Mistrovská Slavia zrušila nedělní odlet do Portugalska kvůli pozitivním testům na covid-19 v A-týmu. Klub nechtěl riskovat případné zhoršení zdravotní situace v mužstvu. Do Fara tak neodcestovala ani Opava.

"Vzhledem ke zrušenému odletu celá naše výprava setrvala v Praze. Čekali jsme, jak se vyvine situace. Ve hře byla možnost, že bychom do Portugalska odcestovali později, ale nakonec padla i tato alternativa. Zvažovali jsme všechna pro a proti a rozhodli jsme se, že v Praze ještě setrváme," řekl vedoucí A-mužstva Opavy Lumír Sedláček.

Domů se Slezané vrátí ve čtvrtek. "Touto dobou jsme sice měli být v Portugalsku, ale nedá se nic dělat. Narychlo se nám podařilo zajistit přípravu ve sportovním komplexu na Zličíně, kde tým v pondělí absolvoval dvoufázový trénink. Držíme nastavený tréninkový plán, do kterého nechceme zasahovat, proto odkládáme i náš návrat do Opavy," uvedl Sedláček.

"Čas na přípravu je krátký, takže v tréninkovém procesu budeme pokračovat tady v Praze. Tým máme pohromadě. Věříme, že se tady vytvoří dobrá parta. Teď pracujeme na tom, abychom tady mohli sehrát i přípravné utkání," konstatoval Sedláček.

V generálce před zahájením jarní části nejvyšší soutěže by si Opava měla zahrát proti poslednímu celku polské ligy Podbeskidzie Bielsko-Biala. Jaro pak Slezané načnou v sobotu 16. ledna doma se Zlínem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články