Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Opava nečekaně loupila v Českých Budějovicích a zastavila dlouhou sérii nezdarů

Po 13 kolech se z ligového vítězství radují fotbalisté SFC Opava. V Českých Budějovicích loupili prostřednictvím výsledku 1:0, který stanovil gólem v 88. minutě David Březina. Dynamo našlo přemožitele po šesti duelech a je desáté, poslední Slezané se bodově dotáhli na předposlední Příbram.

Utkání České Budějovice - Opava
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

České Budějovice si proti Opavě příliš šancí nevypracovaly. V první půli se do vážnější příležitosti dostal stoper Králik, když ve 27. minutě hlavou trefil tyč. Pak ještě z úhlu pálil Novák, ale opavský brankář Fendrich jeho pokus vyrazil.

Ani druhý poločas nenabídl mnoho příležitostí. Střídající Diop ve svém prvním vystoupení v dresu Dynama v 64. minutě hlavičkoval nad břevno.

Slezané hráli opatrně, ale dostali se do několika brejků, a to především v závěru utkání. V koncovce se nejprve neprosadil Čvančara a po něm ani Nešický. Až dvě minuty před koncem duelu překonal Drobného hlavou Březina. "Věříme, že máme šanci na záchranu v lize a dnešní zápas nám to potvrdil," prohlásil čtyřiadvacetiletý Březina.

České Budějovice inkasovaly po čtyřech kolech a doma v nejvyšší soutěži prohrály po šesti utkáních. Opava zvítězila v této ligové sezoně teprve podruhé, předtím naplno bodovala v říjnu v domácím střetnutí s Teplicemi. S Jihočechy neprohrála v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a znovu bez inkasované branky.

Dynamo České Budějovice - SFC Opava 0:1 (0:0)

Branka: 88. Březina. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Váňa - Pechanec (video). ŽK: Králik - Čvančara, Dedič, Helešic.

České Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Havel, Novák - Čavoš (77. Valenta), Javorek - Mészáros (46. Diop), Alvir (77. Vais), Mršič - Ledecký (16. Brandner).
Trenér: Horejš.
Opava: Fendrich - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek (89. Hrabina), Tiéhi, Nešický, Hellebrand (74. Řezníček), Helešic - Smola (78. Dedič), Čvančara (89. Rataj).
Trenér: Kováč.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Nehodnotí se mi to dobře, předvedli jsme nejhorší výkon, jaký jsme mohli. Udělali jsme hned v úvodu spoustu nepřesností. Navíc průběh utkání ovlivnilo střídání zraněného Davida Ledeckého. Soupeř předvedl lepší výkon a v závěru jsme navíc udělali fatální chybu. Pro mě je největší zklamání, že jsme za 90 minut skoro nebyli schopni vystřelit na branku. Koncentrace z naší strany nebyla dobrá."

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Prvních 25 minut jsme hráli slušně, ale potom přebrali otěže domácí. O přestávce jsem na hráče apeloval, abychom přestali kecat a začali více hrát. Mluvili jsme o tom, že chceme bod, a nakonec máme tři. Konečně jsme po 13 kolech dotáhli zápas do vítězného konce. Doufám, že na příští výhru už nebudeme tak dlouho čekat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články