Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Opava nadále zbrojí na záchranářské boje, na hostování přivedla Kaniu

Seznam nových tváří, které přes krátkou zimní přestávku posílily Opavu, se opět rozšířil. Slezanům v boji o záchranu v první lize bude pomáhat Lukáš Kania, jehož klub získal na půlroční hostování. Součástí dohody je opce na případný přestup.

Lukáš Kania (vlevo) a Pavel Zavadil
zdroj: Twitter SFC Opava

Třiadvacetiletý křídelník naposledy hostoval v druholigovém Blansku. Nejvyšší soutěž dosud nehrál. "Mladí hráči tady v Opavě dostávají příležitost. Jsem za to moc rád, protože je to další pokrok v mé kariéře. Mám šanci hrát ligu, což vnímám jako velký posun," uvedl Kania.

"Lukáš je mladý kluk a rychlostní typ hráče s velmi dobrým prvním dotekem, což prokázal ve druhé lize. Měli jsme ho vytipovaného už dříve, ale jeho příchod jsme dotáhli až nyní. Počítáme s ním na levou stranu, kde potřebujeme zvýšit konkurenci. Věřím, že má šanci se prosadit," dodal nový sportovní manažer Opavy Pavel Zavadil, který postupně přechází z hráčské do funkcionářské role.

Slezané už v minulých dnech angažovali na hostování záložníky Jiřího Kulhánka s Alešem Nešickým a obránce Davida Březinu, ze Slovenska pak přišel gólman Tomáš Digaňa. O příchodu dalších třech hráčů - útočníků Tomáše Čvančary se Smolou a záložníka Patrika Hellebranda - pak Opavští jednají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články