Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opava doma remizovala s Libercem a prodloužila sérii bez vítězství

Poosmé v řadě se opavští fotbalisté nedočkali v nejvyšší soutěži skalpu soupeře a zůstali poslední. V 10. kole zaznamenali nerozhodný výsledek 1:1 v utkání s Libercem. Hostující tým sice poslal do vedení Petar Musa v 53. minutě, ale konečné skóre stanovil René Dedič o šest minut později.

Petar Musa z Liberce se raduje z gólu v Opavě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Slezané, na jejichž lavičce se dle plánu objevil i sportovní manažer Grussmann, začali aktivně. První vyloženou šanci si ovšem vytvořili paradoxně Severočeši. Musa udržel míč ve středu hřiště a rozběhl Malinského, jehož tečovaná střela propadla až do opavského vápna, kde Baluta přestřelil z ideální pozice poloprázdnou branku.

Domácí mohli udeřit v závěru první půle. Na Zavadilův centr si na zadní tyči naskočil Simerský, ale míč po jeho hlavičce skvěle vyrazil liberecký brankář Nguyen do zámezí.

Na startu druhé půle se dočkali Liberečtí. Baluta chytrým nákopem vysunul Musu, který proběhl kolem nedůrazného Simerského, poradil si také s opavským gólmanem Šromem a poslal míč do prázdné brány. "Po hrubce a nedorozumění jsme inkasovali a dostali jsme se pod tlak. Ve finální fázi tomu chyběla lehkost. Od bodu se musíme odrazit, i když víme, že doma je to málo," řekl trenér Opavy Ivan Kopecký.

Uběhlo nicméně jen šest minut a bylo vyrovnáno. Zavadil z přímého kopu našel Dediče, jenž ve skluzu dokázal dopravit míč k pravé tyči.

Slovan si mohl vzít vedení zpět po rychlém brejku, na jehož konci se Malinský ocitl sám před Šromem. Překonal ho sice lobem, ale těsně minul také domácí bránu. Slezané nadále hrozili především ze standardek Zavadila, druhý gól však nepřidali a potřetí za sebou doma v nejvyšší soutěži remizovali s Libercem 1:1.

"Hráči utkání odpracovali ve vysokém tempu. Myslím, že jsme tady měli vyhrát, protože jsme měli více brankových příležitostí," uvedl liberecký kouč Pavel Hoftych.

SFC Opava - Slovan Liberec 1:1 (0:0)

Branky: 59. Dedič - 53. Musa. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Dedič, Zavadil - Pešek, Breite, Oscar, Kačaraba. Diváci: 3181.

Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Zavadil - Šulc (76. Souček), Jursa (60. Mondek), Manzia (84. Helebrand) - Dedič. Trenér: Kopecký.

Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš - Malinský (86. Mara), Breite, Oscar, Pešek (74. Koscelník) - Baluta (90.+1 Karafiát) - Musa. Trenér: Hoftych.

Ohlasy trenérů:

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Hráčům nemůžu upřít snahu, ale od začátku jsme byli nervózní a nepřesní. Nevyřešili jsme své náznaky správně a soupeř v celém utkání chodil do otevřené obrany. Snažili jsme se hrát do plných, ale chyběla nám kvalita a lepší předfinální fáze. Nevytvořili jsme si šanci. Nebezpeční jsme byli hlavně ze standardek, při kterých nám chyběly větší důraz a agresivita."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Bylo to zajímavé utkání v dobré atmosféře. Nazval bych to tak, že my jsme hrozili hlavně po zemi rychlými brejky po dobrém napadání a rychlém přechodu, ale řadu akcí jsme nedotáhli do zdárného konce. Domácí hrozili spoluprací Zavadil - Dedič. Opava měla hodně standardek a Zavadil je umí kopat famózně, v jeho věku klobouk dolů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články