Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Opava dobře rozjetou partii nedotáhla. Výhru po obratu bere Slovácko

Hon na Spartu ze strany Slovácka pokračuje. Svěřenci Martina Svědíka sice měli v 25. kole první ligy namále, když na hřišti Opavy prohrávali, ale dvěma góly v závěrečné dvacetiminutovce střetnutí otočili a zvítězili 2:1. Připsali si tak pátý triumf z posledních šesti duelů v nejvyšší soutěži.

Slavící Lukáš Sadílek
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slezané na soupeře vyrukovali s pozměněným rozestavením, oproti předchozím zápasům hráli klasicky na čtyři obránce. Domácí hned v úvodu zaspali při úniku hostujícího Sadílka, který ve třetí minutě postupoval sám na brankáře Digaňu, jenže střelu z hranice vápna poslal vedle.

Sadílek se v 21. minutě připomněl znovu, tentokrát po jeho centru vystřelil bez přípravy Petržela, jenže ani on opavskou bránu netrefil. Na opačné straně vzápětí Holík chytrou přihrávkou vysunul Tiéhiho, ten ovšem ranou z ostrého úhlu napálil balon jen do boční sítě.

Hosté měli v první půli i další šance. Jurečku ovšem ve 24. minutě skvěle vychytal Digaňa a Daníček ani Kubala z dobrých střeleckých pozic nemířili přesně.

Kliment a Sadílek řídili otočku

V 57. minutě gólman Digaňa vyběhl mimo šestnáctku pro míč, ten se ovšem překvapivě zastavil. Napadající Jurečka měl před sebou poloprázdnou bránu, trefil ale jen tyč.

Za šest minut se dočkala Opava. Holík centrem na zadní tyči našel Kaniu, jenž hlavičkou vstřelil svůj první ligový gól v kariéře. Vedení ale Slezanům nevydrželo dlouho. Po 10 minutách zůstal ve vápně volný Kliment a zblízka napálil míč pod břevno.

V závěru hosté otočili stav. Reinberk v 88. minutě nacentroval a Sadílek hlavičkou s přispěním tyče překonal Digaňu. Opava již na inkasovaný gól zaregovat nedokázala.

SFC Opava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:0)

Branky: 63. Kania - 73. Kliment, 88. Sadílek. Rozhodčí: Lerch - Caletka, Mojžiš - Cieslar (video). ŽK: Harazim - Daníček, Reinberk. Bez diváků.

Opava: Digaňa - Harazim (46. Helešic), Schaffartzik, Žídek, Hrabina - Tiéhi, Večerka (89. Hnaníček) - Holík (74. Mondek), Nešický, Kania - Smola. Trenér: Skácel.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček - Petržela (81. Rezek), Sadílek, Kubala (62. Kohút), Jurečka (90.+3 Melekescev) - Kliment (90.+3 Šimko). Trenér: Svědík.

Alois Skácel (trenér Opavy): "Pro nás to mohlo být jedno ze stěžejních utkání v boji o záchranu, mohli jsme se dotáhnout. Ale už od prvních minut bylo vidět, jak je Slovácko silné. My jsme hráli s velkým respektem, i když s dobrým nasazením. Soupeř nám v první půli až na jednu situaci nic nedovolil a přehrával nás. Do druhé půle jsme nastoupili líp a obrat hry byl značný. I když měl soupeř první čistou šanci, dovolím si říct, že jsme ho přehrávali. Dostávali jsme se do výborných situací. Holík to nejprve řešil zbytečně složitě, ale pak si to vynahradil, když přihrál na gól. Vypadalo to s námi dobře, je škoda, že jsme líp nevyřešili další situaci. Mohli jsme dát na 2:0. Bohužel přišel trest a dostali jsme po centru gól na 1:1. S kluky to trochu otřáslo, přesto tam byla šance Žídka. Druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý, ale bohužel soupeř nás zase potrestal v 88. minutě po centru. Ukázal, proč hraje o poháry. Potkali jsme kvalitnějšího soupeře, který nám ukázal, jak se chovat v šestnáctce. Ještě zbývá devět kol, ještě není konec. Budeme bojovat."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Mohli jsme zápas rozhodnout v prvním poločase, kdy jsme měli dostatek šancí, abychom dali gól. Čtyři až pět tutových šancí tam bylo. Bohužel jsme je neproměnili. Přišel druhý poločas a už jsme se do šancí dostávali daleko hůř. Byl to z naší strany takový hektický výkon, měli jsme pasáže, že jsme hodně ztráceli míč. Vyvrcholilo to tím, že jsme udělali chybu a dostali jsme branku. Prohrávali jsme 0:1. Když vedeme, náš výkon jde nahoru. Když jsme poslední dobou vítězili, většinou jsme vedli jako první. Ale víc si cením toho, když mužstvo, které ještě v 70. minutě prohrává, dokáže zápas otočit. Ukázala se síla mužstva."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články