Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opatrnost není namístě, cíl je titul, hlásí Pavelka o Spartě. Dotažení přestupu už nevěřil

Před sezonou ze Sparty věta, že jasným cílem je titul, tak hlasitě jako v jiných ročnících nezněla. Podle staronové tváře Pražanů Davida Pavelky není ale opatrnost za současné situace namístě a po přestupu na Letnou jasně vyhlašuje, že si jde v tomto ročníku pro mistrovskou trofej. Devětadvacetiletý reprezentační záložník přitom už nevěřil, že návrat do mateřského klubu klapne.

David Pavelka se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Vize, která mě nalákala, byla ale dlouhodobější, Evropská liga v tom nehrála roli. Je to samozřejmě bonus, tyhle zápasy jsou zážitek pro nás i pro fanoušky. Ale spíš jde o to, že dlouho nebyl titul, nebyly úspěchy a k tomu chci Spartě pomoci. To mě lákalo, že se to zase takhle nastartovalo," řekl Pavelka pro klubový web.

Sparta coby historicky nejúspěšnější český klub čeká na ligový titul už od sezony 2013/14. Po šesti kolech aktuálního ročníku vede bez ztráty bodu tabulku. "První a hlavní cíl je titul, to všichni cítí. Před sezonou se o tom mluvilo opatrně, ale není k tomu důvod, tým na to má. Chceme navázat na historii klubu, hrát každý rok poháry, snem každého je Liga mistrů. Cíle jsou nejvyšší. Očekávání jsou velká, sezona je dobře rozjetá, hrozně se těším," prohlásil Pavelka.

Jeho příchod na Letnou se povedlo dotáhnout až těsně před půlnoční uzávěrkou přestupů. "Řešilo se to dlouho, už jsem ani moc nevěřil, že to klapne. Ještě před víkendem jsme to zkoušeli nastartovat a zdálo se to jako absolutně neřešitelná situace. Nakonec je to pro mě příjemné překvapení, celé přestupové okno jsem doufal, že to klapne," pochvaloval si Pavelka.

Prakticky po celou dobu byl v kontaktu s kapitánem Sparty a kamarádem Bořkem Dočkalem. "Bořek byl takový stínový agent toho přestupu. Volal mi, informoval mě. Ale nejen on, byl jsem v kontaktu i s Láďou Krejčím. Samozřejmě to pomohlo. Když vidíte, že vás kluci v kabině chtějí mezi sebe, jste si přestupem ještě jistější," řekl Pavelka.

Do Sparty se vrací téměř po osmi letech, coby odchovanec klubu ale v lize nastoupil za Pražany jen k 10 zápasům. "Vyrostl jsem ve Spartě, dostal jsem se až do áčka a pak jsem se příliš neprosadil. Určitě bych tedy chtěl i sobě dokázat, že na Spartu mám. Tak to mám nastavené, mám velkou osobní ambici, aby se to povedlo. Celou kariéru jsem doufal, že počet startů za Spartu ještě navýším," uvedl Pavelka.

Do tréninku s týmem se zapojí od příštího týdne. "Doufám, že připravený jsem. Sice jsme v Turecku měli kvůli covidu specifickou přípravu, tolik se netrénovalo, ale máme za sebou několik kol ligy, cítím se výborně. Bude ale záležet, jako to vyhodnotí trenéři, jestli už budou cítit, že jsem ready do zápasu," poznamenal Pavelka.

"Už několikrát se potvrdilo, že návraty do Česka nejsou jednoduché, a asi to nějakou chvíli bude trvat. Všichni říkají, že česká liga je specifická, ale pro mě to nebude žádná výmluva," doplnil.

V Turecku působil od ledna 2016 a přestupu z Liberce. "Jsou to čtyři roky, narodilo se nám druhé dítě. Po osobní stránce jsem tedy ještě víc dospěl, cizina vás naučí hodně. Po fotbalové stránce jsem asi odboural některé věci, které mě tenkrát limitovaly, taky jsem vyspěl, nabral zkušenosti. I turecká liga má svá specifika a něco nového mě naučila. Doufám, že jsem komplexnější hráč, než jaký jsem byl. A doufám, že to ještě ukážu na hřišti," dodal Pavelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články