Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Olomoucký brankář Buchta dostal za svůj zkrat trest na tři zápasy

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila trest na tři soutěžní utkání olomouckému brankáři Miloši Buchtovi za vyloučení po hrubém nesportovním chování v duelu v Liberci. Gólman Sigmy předvedl v nastaveném čase sobotního zápasu nevídaný zkrat, když po faulu od Matěje Pulkraba oplácel nejprve strčením, pak i hlavičkou a následně se skácel na zem.

Miloš Buchta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Teplický Zurab Ciskaridze dostal trest na dva zápasy a pokutu 10 tisíc korun za vyloučení a následné nevhodné chování v Jihlavě. Zlínský Róbert Matejov má za červenou kartu proti Plzni zastavenou činnost na jedno utkání.

Pokutu 30 tisíc korun obdržel Baník Ostrava za nevhodné chování části fanoušků v utkání v Olomouci. Domácí klub musí zaplatit rovněž kvůli části diváků o deset tisíc méně. Komise zároveň zahájila řízení se Zlínem za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části fanoušků v zápase s Plzní, s Viktorií pak bude řešit její příznivce a nepovolený transparent v jejich sektoru.

Ciskaridze si nezahraje ještě další zápas kvůli čtyřem žlutým kartám. Nadcházející ligové kolo ze stejného důvodu vynechají Aldin Čajič z Dukly, Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi a plzeňský Roman Hubník.

Disciplinární komise také potrestala pokutou pět tisíc korun trenéra divizního Jindřichova Hradce Marka Černocha za znevážení jména fotbalu. Kouč jihočeského celku po loňském utkání s Klatovy a prohře 1:4 obvinil rozhodčí, že jeho tým záměrně poškodili kvůli tomu, že předseda klubu Josef Žižka předtím vystoupil proti místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články