Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomoucká Sigma má pro jaro jediný cíl – Evropskou ligu

Olomouc  Cílem fotbalistů Olomouce je na jaře vybojovat postup do Evropské ligy. Čtvrtý tým tabulky chce uspět v lize nebo v Poháru České pošty, který obhajuje. Do druhé části sezony vstupuje Sigma bez výrazných změn v hráčském kádru, ale s novým generálním manažerem Zdeňkem Psotkou.

Někdejší trenér Olomouce se na Hanou vrátil už v lednu po ukončení angažmá na lavičce Senice a původně byl jmenován sportovním ředitelem. Klub však před začátkem jara provedl v managementu změny.

"Představenstvo včera schválilo novou strukturu s novým generálním manažerem, jak požaduje Gold licence FAČR," komentoval změny předseda představenstva Josef Lébr.

Olomouc má na jaře stejné cíle jako před začátkem sezony. "Budeme se rvát o Evropskou ligu. Chceme si ji s týmem, trenérem i fanoušky zahrát. Jsme vysoko v Gambrinus lize, ve čtvrtfinále Poháru České pošty," uvedl Psotka, který mužstvo trénoval od června 2008 do listopadu 2011.

Klub během přestupového období výraznější posilu do základní sestavy nepřivedl. "S ohledem na marodku jsme chtěli tým posílit, ale přestup nedopadl. Jeden hráč by měl v budoucnu určitě přijít, ale nechceme to udělat unáhleně a musíme brát ohled na ekonomické možnosti klubu. Na dva naše hráče byly nabídky, jedna nekonkrétní. Druhá nebyla akceptovatelná. Na hráče z reprezentace musí být top nabídka a musíme mít připravenou alternativu," řekl Psotka.

Rossiho zastoupí Janotka nebo Soukup

Z Olomouce naopak odešli do Jablonce brazilský defenzivní univerzál Daniel Rossi a útočník Michal Hubník. "Rossi odehrál 80 procent zápasů na pravé obraně. Tento post hrával Janotka a je tam i Sukup, který přišel ze Znojma a mohl by se postupně etablovat," uvedl trenér Roman Pivarník.

Hubník měl podle něj po operaci velké manko. "Přes půlrok jsme ho dávali dohromady. Dostal se do určité výkonnosti, ale v základní sestavě nehrál. Dostal nabídku, chtěl odejít a klub mu vyhověl. Na jeho postu jsme měli největší konkurenci. Navíc přišel Varadi, Javůrek a Falta, kteří tam mohou hrát," doplnil kouč.

Olomouc v zimní přípravě odehrála 13 zápasů, v nichž devětkrát vyhrála, třikrát prohrála a jednou remizovala. V Tipsport lize došla až do finále, kde nestačila na Slavii Praha. "Výsledkově i herně byla příprava výborná. Na začátku února se nám nevyhnuly nemoci a nebylo to podle představ. Je to i o improvizaci, takže jsme se přizpůsobili," řekl Pivarník. Jeho svěřenci zahájí jarní část ligy v neděli na svém hřišti proti Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články