Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Olomouc zase střídá trenéry. Psotka končí, nastupuje sportovní manažer Minář

Olomouc – Fotbalová Olomouc už podruhé v sezoně mění trenéra. Od týmu byl odvolán Zdeněk Psotka, který na lavičku Sigmy přišel v průběhu podzimu, kam přesídlil z role generálního manažera. A podobnou rošádu připravuje Olomouc i tentokrát. Psotku nahradí v pozici hlavního trenéra sportovní manažer klubu Ladislav Minář. Ten na Hanou přišel v lednu z Mladé Boleslavi, kde si přesun z manažerské pozice na trenérskou lavičku ozkoušel v minulosti hned dvakrát.

Sigma se po sérii špatných výsledků namočila do hry o sestup; na poslední dva týmy tabulky Znojmo a Bohemians 1905 má pouze dvoubodový náskok. Olomouc na jaře vyhrála jen dva zápasy z deseti a čelí hrozbě pádu do druhé ligy.

Vedení klubu se proto po sobotní prohře na Slovácku rozhodlo místo Psotky k mužstvu posunout sportovního manažera Mináře, který ještě na podzim vedl Mladou Boleslav. "Určitě se jedná pouze o čtyři poslední zápasy sezony, chceme týmu dodat pro závěrečná kola ligy impulz," řekl předseda představenstva Josef Lébr.

"Na Psotku byl velký tlak"

Psotka sice jarní část ligy rozehrál impozantním vítězstvím 5:1 nad Slavií, ale pak převážily neúspěchy včetně debaklů 0:4 v Teplicích a 0:5 v Jihlavě. Prohrou na Slovácku se Hanáci nebezpečně přiblížili sestupovým příčkám a v pondělí je navíc čeká bitva s přímým konkurentem v záchranářských bojích Ostravou.

Je nám líto, video expirovalo.
Psotka už netrénuje Olomouc

"Rovněž chceme uklidnit situaci. Na trenéra Psotku byl velký tlak ze strany fanoušků, sponzorů i některých členů vedení. Teď potřebujeme klid, musíme se soustředit na závěr ligy a skutečně v něm táhnout všichni za jeden provaz," podotkl Lébr. 

Čtyřicetiletý Psotka v listopadu po 13. kole kvůli neuspokojivým výsledkům nahradil Martina Kotůlka. Také on však skončil po třináctém utkání. Během sezony je to už třináctá výměna trenéra na lavičce prvoligového týmu. Olomouc je vedle Ostravy a Slavie Praha třetím klubem, který kouče vystřídal dvakrát. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články