Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olomouc si neporadila ani se Zlínem, který vyrovnal v deseti

Olomouc - Sigmě se v lize stále příliš nedaří. Olomouc v souboji nováčků pouze remizovala doma 1:1 se Zlínem. Tomu se navíc podařilo vyrovnat, i když hrál pouze v deseti po vyloučení Hájka. Sigma sice v 58. minutě šla do vedení zásluhou Ordoše, o devět minut později se ale na druhé straně prosadil Koreš. Pozice trenéra Olomouce Leoše Kalvody se tak značně otřásá.

Utkání Sigma Olomouc - Zlín
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomoucký trenér Kalvoda po špatném výkonu na Spartě udělal řadu změn. Poprvé nasadil uzdraveného stopera Hubníka, Rajnocha posunul do zálohy, na hrotu dostal šanci mladý Chorý a nastoupili také Houska a Ordoš.

Sigma začala aktivně, už ve 2. minutě hledal Hála centrem Ordoše, jehož hlavička ale mířila na tribunu. O jedenáct minut později namířil kapitán Rajnoch hlavou po rohu Vepřeka přesněji, ale pokus nakonec skončil těsně vedle. Po půlhodině hry si Houska žádal penaltu po souboji se Živuličem, sudí Příhoda ale kontakt neviděl.

Druhý poločas začali lépe ševci. Po rohovém kopu vnikl do olomoucké šestnáctky Koreš a jeho zpětnou přihrávku jen těsně minuli Poznar s Vukadinovičem. Pak se ujala ofenzivní role zase Sigma a v 58. minutě se radovala. Navrátil našel za hranicí velkého vápna Ordoše a ten se trefil levačkou k tyči.

Šance na vítězství domácích se ještě zvedly v 61. minutě, kdy Hájek fauloval Hálu, obdržel druhou žlutou kartu a musel do kabiny. Ševce tak čekala půlhodina v deseti. Zlín se ale nevzdal. V 66. minutě přihrál Poznar do vápna Korešovi a ten po kličce Radakovičovi prostřelil Buchtu a srovnal.

Zlín byl odvážný i dál. V 77. minutě našel střídající Holík volného Železníka, jehož střelu zablokoval Radakovič na rohový kop. Olomouc se připomněla až v 84. minutě, to hlavičkoval nad Chorý. Po chvíli to zkusil po odraženém rohu střídající Halenár, Holý ale byl na místě. V nastavení našel Falta přetaženým centrem Hubníka, jeho střela byla pro brankáře Zlína lahůdkou.

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:1 (0:0)

Branky: 58. Ordoš - 67. Koreš. Rozhodčí: Příhoda - Vlasjuk, Hájek. ŽK: Hubník, Radakovič, Chorý - Hájek, Holý. ČK: 61. Hájek (Zlín). Diváci: 4078.

Olomouc: Buchta - Hála, R. Hubník, Radakovič, Vepřek - Navrátil (82. Falta), Ordoš, Rajnoch, Houska (82. Halenár), Petr (74. Malec) - Chorý. Trenér: Kalvoda.
Fastav Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - V. Vukadinovič (66. Holík), Janíček, Živulič, Koreš (87. Bartolemeu) - Železník (89. Malý), Poznar. Trenér: Páník. 

Leoš Kalvoda (trenér Olomouce): "První poločas jsme měli na to, abychom nějaký gól vstřelili. Hrajeme dobře v poli, ale koncovka je žalostná. Po vyloučení to měl tak zkušený mančaft zvládnout. Bohužel jsme to nezvládli. Chybí nám víc agresivity, zarputilosti do vápna. Kdyby to tam bylo, tak jsme zvítězili. Zlín má velice dobře organizovanou defenzivu a bod si zasloužil."
Bohumil Páník (trenér 
Zlína): "S Olomoucí můžeme soupeřit. První poločas byl z naší strany víc pasivní, ale bylo to i kvalitou Olomouce, která měla ve středu kvalitního Ordoše. Ve druhé půli, při červené kartě a obdrženém gólu přemýšlíte o tom, abyste nedostali čtverku, ale hráči zareagovali dobře. Koreš prokázal dobrou formu. V závěru jsme to uskákali, byla to válka. Bod je pro nás obrovsky důležitý." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články