Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc se chce posunout na lepší pozice, o Jemelku dál velmi usiluje Plzeň

S cílem posunout se v ligovém pořadí výše než v uplynulé sezoně vstupují do nového ročníku fotbalisté Sigmy Olomouc. Podle trenéra Václava Jílka je obnovený kádr srovnatelný s tím, který na jaře obsadil osmé místo. V týmu zůstává zatím i stoper Václav Jemelka, o jehož služby má eminentní zájem mistrovská Plzeň.

Václav Jílek
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Václav

"Na jaře jsme ještě na konci soutěže byli ve hře o elitní šestku, nakonec jsme hráli play-off o umístění. V nadcházející sezoně chceme být lepší než osmí. Ambice klubu musí být vyšší," řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

První mužstvo Hanáků opustil dlouholetý kapitán a odchovanec klubu Roman Hubník, který nepřijal nově nabízenou smlouvu v Sigmě stejně jako nabídku nováčka z Brna a ukončil v osmatřiceti letech kariéru.

Do Sparty zamířil talentovaný Kryštof Daněk, do Bohemians Martin Hála, Radek Látal přijal angažmá v Mladé Boleslavi, do Izraele odešel Španěl Pablo González. "I přes odchody těchto známých jmen je náš kádr vybalancovaný a vyrovnaný," uvedl trenér Václav Jílek.

Spekuluje se ještě o Jemelkově odchodu. "Zájem Viktorky je vytrvalý a vážný," potvrdil Minář aktivitu Západočechů, kteří už mají zajištěnu účast ve skupinové fázi evropských pohárů.

Sérii odchodů vyvažují nové tváře. Zadní řady posílil ze Zlína stoper Lukáš Vraštil, ofenzivu pak Denis Ventúra z maďarského Gyirmótu či Filip Zorvan z Karviné. "Jsou to hráči, kteří mohou být okamžitě přínosem, všichni vypadají dobře a mohou naskočit do ligy," poznamenal Jílek. To zatím neplatí o Martinu Košťálovi, slovenské posile do zálohy, jenž potřebuje ještě rehabilitovat.

Poslední posilou se stal v týdnu záložník Jan Vodháněl. "Trénoval s námi zatím jednou, byl v individuálním režimu. Znám ho a věřím, že brzy nám bude schopen výrazně pomoci hlavně v ofenzivě," řekl Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigma je v přípravě už bez Hubníka a Vepřeka

Výhodou Sigmy může být i postup B týmu do druhé ligy, kde budou mít své rezervní celky i Sparta a Slavia. V početně širokém kádru nemusí klub třeba posílat hráče na hostování, ale využít je ve svém klubu.

Sigmě se příprava výsledkově příliš nevyvedla. Z osmi zápasů vyhrála pouze nad Jihlavou a polským Piastem, čtyři zápasy skončily olomouckou porážkou. "Výsledkově to možná nebylo tak dobré, ale splnili jsme to, co jsme od přípravy čekali. Jsme na ligu připraveni. Musíme být ale výsledkově konzistentní," dodal Jílek.

Sigma vstoupí do prvoligové sezony v sobotu ve Vítkovicích zápasem s Baníkem Ostrava, v dalším kole přivítá Zbrojovku Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga bude končit v netradičních termínech
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články