Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Olomouc povýšila do role hlavního trenéra úspěšného kouče druholigového béčka Janotku

Novým trenérem Olomouce se stal Tomáš Janotka, který doposud vedl druholigový B-tým Sigmy. S klubem podepsal smlouvu na neurčito. Pro Janotku, který za hanácký klub během hráčské kariéry nastupoval devět sezon, půjde o první trenérské angažmá v nejvyšší soutěži.

Tomáš Janotka
zdroj: twitter.com/SKSigmaOlomouc

"Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil," řekl dvaačtyřicetiletý Janotka, čerstvě oceněný Ligovou fotbalovou asociací jako nejlepší trenér druholigové sezony.

V Olomouci působil i jako hráč a v roce 2012 s ní vybojoval domácí pohár i Superpohár. Před touto sezonou se ujal rezervního týmu, s nímž nečekaně obsadil druhé místo, postoupit do nejvyšší soutěže ale podle pravidel nemohl. Souběžně s "béčkem" Hanáků trénoval i českou reprezentaci do 19 let.

"Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě," prohlásil sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

"Áčko" Olomouce vedl od února po odvolání Václava Jílka dočasně Jiří Saňák. Cíl v podobě postupu do evropských pohárů ale s mužstvem nenaplnil, jelikož Sigma v semifinále nadstavbové ligové skupiny o Evropu vypadla s Hradcem Králové.

Letní přípravu na nadcházející ročník zahájí nový kouč s týmem 17. června. "Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst," uvedl Janotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články