Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc má náhradu za Jílka. Sigmu bude nově trénovat Látal

Fotbalová Olomouc bez trenéra dlouho nebyla. Tým po Václavu Jílkovi, který ve čtvrtek zamířil do Sparty, převzal Radoslav Látal. Devětačtyřicetiletý kouč se Sigmou podepsal tříletou smlouvu.

Radoslav Látal
zdroj: Twitter Sigma Olomouc

Bývalý olomoucký hráč Látal byl bez angažmá od konce loňského roku, kdy skončil v Trnavě. Vicemistr Evropy z roku 1996 v české nejvyšší soutěži dosud vedl jen v roce 2012 Ostravu ve 20 zápasech, trénoval také Košice, polské Gliwice či běloruský Brest. Na Hanou se vrací po sedmnácti letech, v minulosti byl součástí úspěšného týmu pod koučem Karlem Brücknerem.

"Měl jsem nějaké nabídky, ale rozhodně jsem neváhal. Táhlo mě to domů a chtěl jsem si znovu vyzkoušet českou ligu. Nějaký vztah k Olomouci mám, výrazné váhání tam nebylo," řekl Látal. "Mužstvo v prvé řadě potřebuji poznat, hráče znám ze svého pozorování. Chci do nich dostat týmovost, ta je zásadní," prohlásil kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sigmu převzal kouč Látal

Jeho syn Radek hraje za juniorku Sigmy. "Můj příchod je horší pro něj. Budu se k němu chovat stejně jako k ostatním hráčům. Vždycky jsem byl k němu kritický. Musí se ukázat všichni bez výjimky," upozornil Látal.

"Mám rád spíš agilní, možná i problémovější hráče. Sprostě řeknu magory, co nechají na hřišti všechno. Na začátku určitě budeme nabírat kondici," doplnil někdejší obránce či záložník Schalke.

Olomouc v minulé sezoně skončila na osmém místě ligové tabulky a postoupila do nadstavbové skupiny o Evropu, ale hned v úvodním semifinále nečekaně vypadla se Zlínem. Jílek trénoval Hanáky od roku 2015.

"Každý trenér je jiný, Radoslav určitě přinese do klubu něco nového. Je to i motivace pro hráče, někteří z nich mohou dostat víc prostoru," uvedl sportovní ředitel olomouckého klubu Ladislav Minář. "Radoslav Látal je správná volba, zná regionální specifika i mladé hráče díky synově působení. Z tohoto pohledu jsou jasné argumenty pro angažování právě Radoslava Látala," dodal Minář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články