Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc i Teplice v přípravě padly, Liberec a Pardubice roli ustály. Baník se Zlínem remizoval

Letní přípravné období je v plném proudu. Fotbalisté Olomouce v úvodním přípravném utkání na novou sezonu nečekaně podlehli Vyškovu 2:3. Teplice stejným poměrem prohrály s dalším druholigovým celkem z Varnsdorfu. Liberec naopak roli favorita potvrdil a porazil Vlašim 3:1. Vyhrály i Pardubice nad Příbramí 2:1. Zápas dvou prvoligových celků skončil remízou 1:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vrbův Baník remizoval, Teplice nestačily na Varnsdorf

Olomoučtí trenéři v prvním zápase letní přípravy téměř prostřídali dvě jedenáctky a nasadili i několik posil. Jeden z noviců záložník Zorvan za Sigmu premiérově skóroval, když v 58. minutě vyrovnal z penalty na 2:2. Dvanáctý tým uplynulé druholigové sezony ale o sedm minut později vstřelil vítězný gól.

"Zápas přesně splnil ta očekávání, která jsme od něj měli. Hráli jsme s kvalitním druholigovým soupeřem. Některé hráče jsme záměrně dali do pozic, v nichž jsme je chtěli vidět. Někteří to zvládli lépe, jiní hůře. Zápas zapadal do kondičního bloku, úplně nám nešly nohy," uvedl pro klubový web trenér Hanáků Václav Jílek.

Výsledkově se nedařilo ani Teplicím. Severočeský celek, který uhájil prvoligovou příslušnost až v baráži, sice rychle vedl po hlavičce Magrábího, ale v závěru první půle z opakované penalty srovnal Dordič a po hodině hry Varnsdorf skóre dvěma brankami otočil. V 78. minutě už pouze snížil testovaný útočník Adigo.

"První půle z obou stran snesla měřítko. Ve druhé půli jsme 25 minut vůbec nebyli ve hře, pak jsme se trochu probudili na 10 minut. Varnsdorf byl v druhé půli lepší, a proto vyhrál," uvedl teplický trenér Jiří Jarošík.

Ostrava v druhém utkání po příchodu trenéra Vrby remizovala se Zlínem. Oba góly padly krátce po změně stran - ve 49. minutě otevřel skóre zblízka domácí Tijani a za pět minut vyrovnal po individuální akci další střídající hráč Dramé.

"Na začátek přípravy se potkala dvě mužstva z ligy, což je trochu náročnější než zápas s mančafty z nižších soutěží. Měli jsme šancí víc, ale bohužel jsme je neproměnili. Plusem je, že jsme si je vytvořili. Gól jsme dostali po hrubé chybě v rozehrávce. Byli jsme lepší, ale v koncovce to ještě nebylo takové, jak bychom si představovali," uvedl Vrba.

Také v Pardubicích padly všechny góly až po přestávce. Domácí prvoligový celek poslali v úvodních 10 minutách druhé půle do vedení 2:0 střídající Chvěja s Tischlerem, za třináctý tým uplynulé sezony druhé nejvyšší soutěže snížil z penalty sám faulovaný Surmaj.

Liberec proti druholigové Vlašimi, která v baráži neuspěla v souboji s Teplicemi, nezaváhal. Za osmý tým uplynulého ročníku nejvyšší soutěže se postupně prosadili Kozák, Rabušic a Gembický, osm minut před koncem pak pokazil brankáři Vliegenovi čisté konto Toula.

"Řekl bych, že momentálně jsme asi v největší únavě. V zápase to bylo vidět. Cením si toho, že jsme v první půli uhráli s nulou. Ve druhém poločase byla sestava spíše mladší, kluci mě potěšili, přidali dvě další branky. Myslím si, že na to, v jakém složení jsme hráli, to nebylo špatné," uvedl trenér Slovanu Luboš Kozel.

Přípravný fotbal:

Slovan Liberec - Vlašim 3:1 (1:0), hrálo se v Mnichově Hradišti
Branky: 16. Kozák, 62. Rabušic, 66. Gembický - 82. Toula.
Sestava Liberce - I. poločas: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula - Doumbia, Varfolomejev - Kozák, Frýdek, Matoušek - Felipe. II. poločas: Vliegen - Kytka, Lehoczki, Prebsl, Gembický - Michal, Mara - Ghali, Višinský, Rondič - Rabušic. Trenér: Kozel.

FK Teplice - Varnsdorf 2:3 (1:1), hrálo se v Modré u Děčína
Branky: 4. Magrábí, 78. Adigo - 45.+1 Dordič z pen., 61. Samko, 63. Schön.
Sestava Teplic - I. poločas: Grigar - Hora, Kučera, Chaloupek - Křišťan - Urbanec, Trubač, Čičovský, Magrábí - Čerepkai, Žák (20. Adigo). II. poločas: Němeček - Švanda, Dramé, Knapík - Jukl - Procházka, Žitný, Bulmaga, Emmer - Vachoušek, Adigo. Trenér: Jarošík.

Sigma Olomouc - Vyškov 2:3 (1:1), hrálo se ve Slatinicích
Branky: 7. Zifčák, 58. Zorvan z pen. - 2. Vintr, 53. Kratochvíla, 65. Zeronik.
Sestava Olomouce - I. poločas: Macík - Slavíček, Štěrba, Beneš, Zmrzlý - Sedlák, Ventúra - Matoušek, Slaměna, Košťál - Zifčák. II. poločas: Digaňa - Hadaš, Vraštil, Štěrba (74. Greššák), Uriča - Spáčil, Greššák - Zorvan, Langer, Šíp - Růsek. Trenér: Jílek.

Baník Ostrava - Trinity Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 49. Tijani - 54. Dramé.
Sestava Ostravy - I. poločas: Laštůvka - Zálešák, Frydrych, Chlumecký, Šehič - M. Jaroň, Takács, Kuzmanovič, Tetour, Kubala - Klíma. II. poločas: Letáček - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Buchta, Kaloč, Budínský, Boula, Yao - Tijani. Trenér: Vrba.
Sestava Zlína: Šiška (46. Dostál) - Fillo (46. Dramé), Kolář (65. Kulíšek), Simerský, Bartošák - Reiter (46. Bobčík), Hrubý (65. Hellebrand), Janetzký (65. Chwaszcz), Čanturišvili (65. Hrdlička) - Fantiš (46. Vukadinovič), Jawo (65. Číž). Trenér: Kalivoda.

FK Pardubice - Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 46. Chvěja, 55. Tischler - 66. Surmaj z pen.
Sestava Pardubic: Budinský (46. Šmíd) - Kostka (46. Halász), Vlček, Toml (46. Míka), Rosa (46. Kurka) - Jeřábek (10. Tischler) - Mareš (72. Rosa), Hlavatý (46. Vacek), Solil (46. Chvěja), Helešic (46. Sychra) - Černý (46. Huf). Trenér: Novotný.

Související články
  • 432662 » Chorého góly pomohly Plzni. Výhru Slovácku vystřelil Kozák. Táborsko trápilo Bohemians
  • 432588 » Sparta porazila Duklu, v přípravě z prvoligových týmů padlo jen Brno
  • 432566 » Liberec prohrával 0:3, ale nakonec udolal Mladou Boleslav v penaltách
  • 432490 » Plzeň si zastřílela proti Karlovým Varům a navíc skórovaly posily Kliment a Cadu
  • 432431 » Bez Ewertona s Douděrou, ale s pěti posilami. Boleslav zahájila přípravu
  • 432433 » Zlín začal přípravu bez Condeho, o kterého nejspíš přijde. Ševci pak jednají o Ciciliovi
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy