Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Odrazí se Plzeň proti Spartě? Nemůžeme to hrát jako přípravu, varuje Vrba

Fotbalisté Plzně řeší problém: vyhráli totiž jediný ze sedmi zápasů ligového jara, získali jen šest bodů. Naposledy padli na Bohemians 1905 2:5. Trenér Pavel Vrba ale věří, že nedělní šlágr se Spartou bude pro Viktorii odrazovým můstkem k lepším výsledkům a k dotažení cesty za titulem. Západočeši podle něj musejí hrát zodpovědněji v obraně a nesmějí k zápasům přistupovat tak, jako by šlo o přípravu. "Musíme se zklidnit," nabádá Vrba, jehož tým má už jen sedmibodový náskok před druhou Slavií.

Ilustrační foto

"Souhlasím s tím, že zápasy na začátku jara nám moc nevyšly. Přesto věřím, že jsme mužstvo, které to dokáže zvládnout. Věřím, že nedělní zápas bude takovým odrazem k tomu, abychom se zklidnili a abychom závěr soutěže zvládli. Věřím, že na to máme," řekl Vrba.

"Zápas se Spartou bude trošku jiný v tom, že Sparta sem přijede s tím, že potřebuje nutně získat body. My trošku doplácíme na to, že naše defenziva nepracuje tak, jak bychom si představovali," uvedl Vrba.

"Nemůžeme hrát zápasy tak jako přípravná utkání, ale musíme hrát zodpovědněji, důsledněji. V defenzivě si musíme dát mnohem větší pozor než v zápasech, které jsme hráli doma nebo třeba teď na Bohemce," doplnil bývalý reprezentační trenér.

Hráči si podle záložníka Jana Kopice nepovedené jaro vyříkali. "Samozřejmě to není dobré, ale Sparta je ideální soupeř pro to dokázat sobě i fanouškům, že jsme pořád dobrý tým," prohlásil.

Sparta je až šestá a bojuje o to, aby vůbec skončila na pohárových příčkách. Letenští ale minule po pěti remízách za sebou konečně naplno bodovali díky domácí výhře 3:0 nad Duklou Praha.

"Sparta to svoje mužstvo teď momentálně buduje. Já furt říkám, že to chce taky nějakou trpělivost, než tam ti hráči budou působit delší dobu. Mají hráče, kteří jsou individuálně silní, v útočné fázi mají individuality, na které si budeme muset dávat pozor. Ale my hrajeme doma a chceme konečně v domácím prostředí zvítězit. Z našeho pohledu ten zápas není tolik o Spartě jako o nás," dodal Vrba.

Ilustrační foto

"Motivace by měla být vždy stejná, ale když přijede Sparta nebo Slavie, tak je to víc vyhecované a lepší. Každý chce porazit Spartu o trochu víc. Těším se, se Spartou to vždy byly dobré zápasy většinou s dobrým koncem pro nás, tak snad to bude pokračovat," řekl Kopic.

Největší nedostatek oproti vydařenému podzimu vidí v tom, že tým nyní nepůsobí jako jeden celek. "Musíme zlepšit týmovou kompaktnost, která nás zdobila na podzim. Hráli jsme jeden za druhého, věděli jsme o sobě, to tam teď tolik nevidíme. Chybí i trochu štěstí, ale tomu se musí jít naproti bojovností, pak vám to fotbal vrátí," řekl Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články