Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Odkup Dynama zatím ne, sponzoring ano. Chci něco ze svého úspěchu vrátit kraji, řekl Kovář

Nového majitele zatím fotbalové České Budějovice mít nebudou, nového hlavního sponzora ale od příští sezony ano. Společnost Autodraft, která provozuje autobazary, se tímto způsobem bude připravovat na převzetí Dynama. Šéf firmy Karel Kovář se na tom podle klubového webu dohodl s nynějšími akcionáři.

Radost fotbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Čeká nás hodně práce. Dáváme dohromady tým specialistů na datovou analytiku i obchod, který by mohl podpořit vedení klubu novou energií a nápady. Do Dynama chceme přinést účinnou sportovní a obchodní strategii. A chceme tu také využít naše marketingové know-how. Z pozice sponzora budeme moct tohle všechno ověřit, aniž bychom zatím zasahovali do provozu klubu," uvedl Kovář, jehož firma má do klubu v roli sponzora investovat nadstandardní sumu.

Jihočeský rodák se rozhodl vstoupit do českobudějovického fotbalu i kvůli osobním vazbám na region. "I když má Autodraft dnes svoji centrálu v Praze, doma jsem tady. A cítím povinnost vrátit něco ze svého úspěchu i svému kraji," řekl Kovář.

Dynamo vlastní od roku 2004 skupina akcionářů v čele s předsedou představenstva strojírenského holdingu Motor Jikov Miroslavem Dvořákem. V zimě projevil o koupi klubu zájem kapitán týmu a bývalý reprezentant Tomáš Sivok, který jej chtěl získat společně s podnikatelem Vlastislavem Břízou, vlastníkem společnosti Koh-i-noor. Sivokovu nabídku ale majitelé klubu odmítli. Sivok po sezoně ukončil kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články