Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Odkládá se další zápas fotbalové ligy, hrát se nebude v Karviné

Zima a fotbal se přes všechny vymoženosti, jako je vyhřívání trávníků a podobně, moc nemusejí. O tom se přesvědčila první liga o minulém víkendu, kdy ze 17. kola zbyly pouhé dva zápasy. A nadcházející víkend už také přišel o jedno utkání – v sobotu se nebude hrát v Karviné, kam měly přijet Pardubice. LFA informovala o tom, že delegát s předstihem rozhodl o odložení zápasu kvůli podmáčenému trávníku.

Stadion v Karviné
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka Petr

"Důvodem odkladu je stav hrací plochy, která je vlivem počasí z posledních dní extrémně podmáčená. Delegovaná osoba vyslaná Ligovou fotbalovou asociací po kontrole konstatovala, že hřiště není způsobilé pro ligový zápas a s ohledem na další vývoj počasí není možné, aby se do sobotních 15:00 zlepšilo natolik, aby bylo možné utkání odehrát," uvedla LFA.

"Domácí tým i vzhledem k situaci už s denním předstihem požádal LFA o vyslání delegované osoby. Přes veškerou snahu zástupců slezského týmu a zapnutý systém vytápění se ale hrací plochu kvůli náročným klimatickým podmínkám nepodařilo uvést do žádoucího stavu," stojí v prohlášení LFA. "Hrozilo riziko zranění hráčů a samozřejmě nenávratné poškození trávníku," přidal tiskový mluvčí Karviné Adam Januszek.

Fotbalová liga musela změnit program druhý víkend po sobě. Před týdnem se vinou sněhové kalamity odehrály v 17. kole pouze zápasy Olomouc – Slovácko a Pardubice – Sparta. Hřiště se naopak nepodařilo připravit pro utkání Českých Budějovic s Hradcem Králové, Jablonce s Teplicemi, Mladé Boleslavi s Karvinou, Bohemians 1905 s Libercem, Ostravy s Plzní a Zlína se Slavií.

Karviná by měla být jediným celkem, který bude mít po 18. kole dvě dohrávky, se zbývajícím víkendovým programem se počítá. "Monitorujeme situaci na dalších stadionech, a pokud nedojde k neočekávanému vývoji, zbylé zápasy by se měly odehrát v naplánovaných termínech," uvedla LFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články