Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Odchovanec Hašek míří z Bohemians 1905 zpět na Letnou

Sparta Praha hlásí druhou zimní posilu. Švédského ofenzivního záložníka Davida Moberga Karlssona doplnil na listině příchodů Martin Hašek mladší z Bohemians 1905. Třiadvacetiletý univerzál se na Letnou vrací po roce a půl. Klub z hlavního města měl na talentovaného odchovance předkupní právo, které se rozhodl využít.

Martin Hašek mladší pózuje s dresem na Letné
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

"Martin Hašek prodělal za období, kdy působil v Bohemians, znatelný výkonnostní posun. Velmi dobře zvládá defenzivní i ofenzivní činnosti a je to typologicky hráč, jehož jsme v kádru neměli," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "Věříme, že nejen okamžitě zvýší konkurenci v týmu, ale že se zde i prosadí. Martin bude dalším odchovancem v mužstvu. Přichází do prostředí, ve kterém vyrostl a které dobře zná," dodal.

Hašek vyrůstal na Letné, kde hrával i trénoval jeho otec Martin Hašek starší. Zkušenosti nicméně sbíral zejména na hostováních v Pardubicích, na Žižkově, ve Vlašimi a v Bohemians, kam loni v červenci přestoupil.

V Bohemians se stal klíčovým hráčem. Celkem má v lize odehráno 64 zápasů a 8 vstřelených gólů. "Dlouhodobě jsme sledovali Martinovu výkonnost a nyní jsme došli k závěru, že nastal správný čas k jeho přesunu zpět na Spartu. Je dalším z řady hráčů, kterému jsme přestupem umožnili pravidelně nastupovat v lize v jiném klubu, přičemž existovaly jasně dané podmínky k návratu," uvedl k přestupu trenér Zdeněk Ščasný.

Také Hašek se cítí na návrat připravený. "Chtěl jsem se v kariéře posunout dál. V Bohemce jsem zažil krásné časy, ale cítil jsem, že je na čase se posunout do většího klubu s většími ambicemi. A Sparta je obrovský klub s obrovskými ambicemi," prohlásil Hašek. 

"Hrál jsem tu od devíti let, prošel jsem celou mládeží i B týmem. Chodil jsem sem i na zápasy a jako malý kluk jsem snil o tom, že si na letenském stadionu zahraju. Teď se mi to poštěstí," doplnil.

Rozhodování mu usnadnil i nový sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický. "Z každého rozhovoru s ním jsem byl nadšený. Líbilo se mi, co říká, a maximálně jsem tomu věřil. Je to podle mě dobrý člověk a věřím, že bude i výborný sportovní ředitel," pokračoval Hašek.

Sparta po nepovedeném podzimu figuruje v ligové tabulce na pátém místě s mankem 17 bodů na první Slavii. "Nemám obavy z toho, jak je na tom teď. Já hrál v Bohemce, kde jsme bojovali o holou záchranu. Samozřejmě vím, že Sparta chce hrát úplně jinde, a rozhodně se toho nebojím. Přicházím proto, že věřím, že se to zvedne. A hodně rychle," zakončil Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články