Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Obránce Teplic Knapíka straší maturita. Kdy se jí dočká, není jasné

Po celém Česku platí nouzový stav a řada institucí tak funguje ve velmi omezeném režimu, pokud vůbec. Školy mají nicméně své brány zavřeny kompletně a kdy otevřou, je zatím ve hvězdách. Obránce Teplic Jan Knapík tak zatím netuší, kdy složí maturitu, na kterou se jako řada dalších studentů chystá.

Obránce Jan Knapík
zdroj: ČT sport

Knapík musel už před časem školní docházku skloubit s tou fotbalovou. Škola nepočká, ale tréninky rovněž ne.

Kvůli koronavirové pandemii teď má mladý hrač na všechno dost času, na maturitu se ale netěší vůbec. "Mám z toho strach. Ale věřím, že to nějak zvládnu a odmaturuju," doufá.

Právě spojení školy a vrcholového fotbalu často nejde příliš dohromady. Tréninky většinou probíhají v době školní docházky, což Knapík poznal začátkem 3. ročníku.

"Gymnázium Teplice mám kousek od stadionu a snažím se ho navštěvovat co možná nejčastěji. První dva ročníky probíhaly v pohodě, měl jsem individuální vzdělávací plán, který mi škola umožnila," vypráví.

Je nám líto, video expirovalo.
Knapík má individuální plán, aby mohl trénovat

S dorostem měl tehdy ještě tréninky v odpoledních hodinách. "To se ale všechno změnilo, když jsem byl ve třeťáku přeřazen do A-týmu. To se mi tréninky kryly se školou kompletně."

Podle individuálu se teď připravuje i na maturitu. "Spočítá to v tom, že se mi nezapočítává žádná absence. Stačí mi hlídat si známky, domlouvat se s učiteli a dopisovat si s nimi, aby mě mohli v pololetí a na konci roku klasifikovat," vysvětluje Knapík.

"Přál bych si tomu dávat víc, než dávám. Je toho hodně. Je to jak o tom učit se na maturitu, tak i na předměty, abych měl všechny známky. A do toho fotbal. Moc času na to není," přiznává.

Matematika, fyzika předměty, s nimiž si talentovaný fotbalista tyká. "Ty mi jdou víc, než to, co se musím učit nazpaměť," tvrdí.

Obránce Jan Knapík
zdroj: ČT sport

Vedení Teplic dokonce Knapíkovi v zimní pauze umožnilo opustit kyperské soustředění, aby stihl maturitní ples.

"Popravdě jsem to vůbec nečekal. Trenér s celým realizačním týmem mi udělal velkou radost, když mi oznámil, že mohu odcestovat ráno a ne odpoledne, abych si to mohl s rodinou užít."

Ligovou maturitu už složil dávno. Nyní ale Knapíka čeká ta pro život důležitější.

A podle všeho to pro něj nebude studijní konečná.

Plánuje se hlásit na vysokou školu. Tipů má víc a rozhodne se až později. "Teď musím hlavně odmaturovat," říká Knapík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články