Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obránce Řezník má přetržený křížový vaz, sezona pro něj skončila

Plzeň - Fotbalisté Plzně budou na jaře bojovat o ligový titul bez pravého obránce Radima Řezníka. Stabilní člen základní sestavy si v sobotní generálce s Krasnodarem přetrhl přední křížový vaz v koleni a čeká ho minimálně půlroční pauza. K dispozici tak nebude ani reprezentaci.

Radim Řezník
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Plzeň tak přišla o hráče, který z posledních 30 ligových kol nenastoupil v jediném zápase a v této sezoně vstřelil tři branky. "Pro tým je to před startem soutěžního jara samozřejmě komplikace, Radim podával velmi vyrovnané výkony a byl oporou. V tuto chvíli však řešíme situaci především z pohledu hráče. Klub mu samozřejmě po celou dobu rekonvalescence vyjde maximálně vstříc stran lékařské péče, rehabilitace i individuální péče fyzioterapeutů a kondičních trenérů," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Nového hráče Viktoria přivést nehodlá. K dispozici má Františka Rajtorala, který se po podzimních zdravotních problémech znovu dostal do formy. Na pravém beku může hrát i stoper Roman Hubník či mladý odchovanec Jurij Medveděv. "Kádr je naštěstí dostatečně široký, na našich cílech a ambicích se v žádném případě nic nemění," uvedl Šádek.

Šestadvacetiletý Řezník už jednou stejné zranění prodělal, v listopadu 2008 ještě v dresu Baníku Ostrava. "Mrzí to, zvláště když to přišlo na závěr přípravy. S tímto zraněním jsem se nicméně už jednou popral a nepochybuji o tom, že to nyní zvládnu také. Klub za mnou od první minuty stojí, péče našich odborníků i plzeňských lékařů je skvělá," prohlásil Řezník. "Teď vrhnu všechny síly do rehabilitace, abych se mohl ke klukům na hřišti co nejdříve připojit. Při každém zápase teď ze mě bude na tribuně ten největší fanoušek," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zranění plzeňského Řezníka v utkání s Krasnodarem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články