Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O tři body k záchraně se utkají poslední týmy - Bohemians a Baník

Praha - Moravské derby, ale hlavně boj o záchranu nabídne páteční program Gambrinus ligy. V Ďolíčku se střetnou dva poslední celky nejvyšší fotbalové soutěže. Jak Bohemians, tak Baníku by přitom mimořádně prospělo, aby naplno bodovaly, a podařilo se jim tak potenciálně odpoutat se ze sestupového pásma. Textový on-line přenos nabídne od 20:15 náš web.

Zápas provázejí zvýšená bezpečnostní opatření kvůli posledním výtržnostem fanoušků Baníku. "Oba týmy určitě důležitost zápasu vnímají podobně, a to tak, že kdo vyhraje, má větší šanci na záchranu," řekl trenér Baníku František Komňacký, jehož svěřenci na hřištích soupeřů už 460 minut nedali gól. "Je to o efektivitě, umíme si vytvořit dvě tři šance, ale realizace je problém a to nás trošičku brzdí. Věřím, že to ale v pátek protrhneme a nepojedeme domů s prázdnou," dodal.

To jeho protivník Luděk Klusáček nechce zápasu přikládat větší důležitost. "Pro nás je to zápas jako každý jiný. Hrajeme o záchranu, proto je pro nás každý zápas důležitý, hraje se o tři body stejně jako pak třeba s Olomoucí," připomenul. "I když vyhrajeme, tak zachráněni nebudeme, stejně tak když prohrajeme, nebude to znamenat sestup," dodal Klusáček.

600 vstupenek místo dvaceti

Kvůli řádění ostravských chuligánů v sobotním duelu se Spartou musel klub z Vršovic sáhnout ke zvýšeným bezpečnostním opatřením. Mimo jiné prodává vstupenky na jméno a jen v předprodeji. V den utkání už nelze vstupenky koupit. "Zatím nemůžeme říci, jestli bude vyprodáno, ale normálně prodáme v předprodeji kolem 20 vstupenek, tentokráte jich je prodáno 600. K tomu jsou další 2 000 permanentkářů," řekl mluvčí klubu Tomáš Mutínský.

Vstupenky do sektoru hostí si distribuuje Baník a vše probíhá podle dosavadních zvyklostí. Fanoušci si po předložení občanského průkazu do čtvrtečního poledne v předprodeji na Bazalech koupili zatím přibližně 200 z přidělených 250 vstupenek. "Nepředpokládám, že by se nějaké lístky neprodaly. Zájem je úplně stejný jako jindy," řekl Jiří Habram z klubového fanshopu, který lístky prodává.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan uvedl, že policisté chystají standardní bezpečnostní opatření, která jsou při obdobných utkáních běžná. Situace podle něj není mimořádná. "Žádné zásadní množství fanoušků z Ostravy neočekáváme," řekl. V pátek vpodvečer nicméně budou v pohotovosti pořádkoví a dopravní policisté i kriminalisté. Větší část fanoušků Baníku se do Prahy vydá z Ostravy-Svinova ve 14:23 rychlíkem, v němž mají tradičně vyhrazeno několik posledních vagónů. Celou cestu je budou doprovázet policisté.

V 18:15 by měli dorazit do Prahy na vršovické nádraží, odkud je policie doprovodí na stadion do Ďolíčku. "Lidé cestující městskou hromadnou dopravou i řidiči musejí v té době počítat s omezením provozu, a to především na Vršovické," řekl Hulan. Po zápase policisté dovedou baníkovce zpět na nádraží do Vršovic, odkud je přistavený vlak odveze nejprve na hlavní nádraží a po 45 minutách bude pokračovat dál do Ostravy.

Sigma potřebuje vyhrát. Podaří se jí to v moravském derby proti Jihlavě?

Páteční program přinese také další souboj ze spodní poloviny tabulky, ve kterém Jihlava hostí Olomouc. Sigma z posledních 11 zápasů vyhrála jediný a stále více zabředá do boje o záchranu. "Jihlavou pro nás začíná série zápasů, které hrajeme proti týmům z našich pater v tabulce. Pro nás je to zápas o šest bodů a musíme se nachystat tak, abychom zápas zvládli. Musíme zabodovat," prohlásil trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

Jihlava po dvou venkovních výhrách nad Duklou a Slavií a připsání jarních osmi bodů získala trochu klidu. "Po těchto výsledcích v týmu panuje pohoda. Věřím, že konečně dosáhneme na první jarní vítězství na domácí půdě," přál si trenér Petr Rada. V Jihlavě se začne hrát v 18:00, na Bohemians ve 20:15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články