Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

O titulu se bude rozhodovat mezi Slavií a Plzní, má jasno komentátor Čapek

Favoritem na titul je Slavia, ale Plzeň jí bude šlapat na paty. Tak vidí situaci v nejvyšší české fotbalové soutěží komentátor ČT sport Pavel Čapek těsně před tím, než se o víkendu rozjede tzv. nadstavba. "Ale mohou do toho vstoupit další, pokud Slavii s Plzní budou odebírat body," upozorňuje. Za největší pozitivní překvapení považuje mančaft z Hradce Králové.

Plzeň - Slavia
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Fotbalisté Slavie vyhráli základní část první ligy a do nadstavbové skupiny o titul si přinesli náskok jednoho bodu před Plzní. Obhájci prvenství zvítězili ve středečním 30. kole doma nad Zlínem 3:0, Západočeši vyhráli 2:0 v Mladé Boleslavi.

Třetí Sparta podlehla v Olomouci 0:2 a na první místo ztrácí sedm bodů. "Po nečekané porážce Sparty řekl trenér Pavel Vrba, že cítí, že Sparta ztratila reálnou šanci bojovat o titul, takže dramatický souboj slibuje pouze přetahovaná mezi Slavií a Plzní," myslí si Čapek.

Elitní šestici doplnil nováček z Hradce Králové. "Určitě jsou tam dvě velká překvapení. Hradec obsadil šesté místo ve skupině o titul, naopak Jablonec bude muset bojovat o záchranu a nemá nic jistého. To jsou podle mně na obou pólech tabulky překvapení," míní dlouholetý redaktor ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Pavel Čapek a jeho výhled před ligovou nadstavbou

V šestičlenné skupině o záchranu budou hrát ještě Zlín, Teplice, Bohemians 1905, Pardubice a Karviná. Do druhé ligy přímo spadne pouze nejhorší tým, kterým je momentálně se ztrátou sedmi bodů Karviná.

Vedle skupin o titul a o záchranu se bude hrát také skupina o umístění. V semifinále na sebe narazí Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi a Liberec s Olomoucí.

Úvodní zápasy nadstavbové části se budou hrát v sobotu. Ve skupině o titul i o záchranu je na programu pět kol.

"Jak to vnímám, jsou na nadstavbu rozporuplné názory. Po prvních dvou ročnících byli fanoušci lehce zklamaní z toho, že si slibovali přísun atraktivních zápasů, ale v souboji o titul to bylo dost jasné, Slavii nikdo nepronásledoval."

Čapek podle svých slov věří, že nyní to bude s ohledem na těsný souboj s Plzní zajímavější. "Ale nedá se teď tvrdit, že by česká fotbalová veřejnost přijímala jednoznačně kladně nebo negativně nadstavbu. Bude to chtít čas, aby si na to všichni zvykli."

V šestičlenné skupině o titul se představí ještě Slovácko a Ostrava. První tři týmy budou mít výhodu tří domácích zápasů, zbylá trojice se představí doma jen dvakrát. Třetí Sparta ztrácí na Slavii sedm bodů. "A Slavia končí pikantně doma derby se Spartou," zdůrazňuje Čapek.

Plzeň zaslouží respekt, tvrdí Čapek

"Slavia teď třeba porazila Zlín 3:0, ale měla problém narozdíl od Plzně, že hrála i v Evropě, tedy v náročném rytmu, musela se koncentrovat na dva cíle, má širší kádr než Plzeň, řekl bych i kvalitnější hráče," popisuje.

"V mých očích je Slavia větším favoritem v souboji o titul, ale Plzeň zaslouží velký respekt, protože tam trenér Bílek nepracuje v optimálních podmínkách, protože je veřejným tajemstvím, že Plzeň už nějakou dobu shání nového majitele a nejsou tam úplně ideální finanční podmínky," líčí komentátor sportovní redakce situaci ve Štruncových sadech.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články