Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

O titul jen v Praze? Perfektní věc. Věřím trenérovi i hráčům, hlásí plzeňský boss Šádek

Majitel a generální ředitel Plzně Adolf Šádek si nemyslí, že Viktoria porážkou 1:2 v Edenu ztratila šanci na titul. Obhájce trofeje sice zvítězil v jediném z posledních čtyř kol a z třetího místa ztrácí čtyři body na vedoucí Slavii a dva na druhou Spartu, ale Šádek týmu věří. Motivují ho i názory v médiích, podle nichž je už boj o titul pouze záležitostí pražských celků. Na tiskové konferenci zároveň potvrdil, že nadále hodlá klub prodat, a to do konce června.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek a Matěj Vydra
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

"Věřím trenérovi i hráčům. Jsem přesvědčen, že byť jsme teď měli horší období, tak jsme si vnitřně řekli, co udělat pro to, abychom to prolomili a byli zase úspěšní," řekl Šádek.

Nedávnou porážku ve šlágru se Slavií kousal těžce. "Nikdy se nekouká dobře na to, když prohrajete – ať už je to na Slavii, nebo doma s Hradcem. Neodjíždělo se mi (z Edenu) dobře. Byl to zápas v boji o titul, který jsme nezvládli, ale titul jsme ještě neprohráli," doplnil.

Motivují ho mimo jiné články v médiích. "Někde jsem si přečetl, že o titul už se hraje jen v Praze. To jsou perfektní věci. Nemyslím to osobně ani útočně, ale média mají zásadní dar, že nám vždy umí přilít krev do žil," konstatoval Šádek.

Vše je podle něj o práci. "Když se vám nedaří, všichni to píšou a připomínají vám to, protože si myslí, že to nevidíte. Chci vás ubezpečit, že to vidíme. Musíme pracovat," zdůraznil Šádek.

Prodej klubu do konce června?

Viktorii převzal v březnu 2021 po Tomáši Paclíkovi, který po téměř jedenácti letech v pozici vlastníka skončil ze zdravotních a osobních důvodů. Šádek následně deklaroval, že pro klub hledá nového investora. Totéž potvrdil i na konci loňského srpna po postupu do Ligy mistrů, kdy prohlásil, že klub je zajištěn na několik let dopředu.

S prodejem Viktorie nadále počítá. "Plán samozřejmě platí, dělám pro to všechno. Chci dodržet to, co jsem řekl. Platí to, že bych to měl rád uzavřené do 30. června," dodal Šádek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články