Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O takovém debutu se mu ani nezdálo. Neskutečné, řekl Králíček po gólu Slavii

Za sebou má prvoligovou premiéru jako hrom. Útočník Milan Králíček při svém debutu v nejvyšší soutěži necelou minutu po příchodu na trávník vstřelil gól, a navíc to bylo proti mistrovské Slavii. Osmnáctiletého hráče Slovanu mrzelo jen to, že ve čtvrtém kole nadstavby pouze zmírnil porážku a snížil na konečných 1:3.

Milan Králíček
zdroj: ČTK

Králíček střídal v 79. minutě a o necelých 60 sekund později doklepl zblízka míč do opuštěné branky. "Dát gól proti momentálně asi nejlepšímu týmu v české lize, to je neskutečné. O tom jsem ani nesnil, že by se to mohlo stát. Jsem teď hrozně šťastný. Škoda, že jsme neuhráli třeba aspoň remízu," řekl Králíček.

Na trávník se hráč třetiligové liberecké rezervy dostal díky tomu, že A-týmu chyběla řada opor. "Měl jsem nějaké náznaky už týden dozadu. Akorát jsem měl předtím tréninkový výpadek okolo čtyř týdnů. Nebyl jsem fyzicky úplně nachystaný. Něco málo jsem odehrál, i tak to bylo docela cítit. Snažil jsem se být klidný a nějak si moc nepřipouštět, že jde o Slavii, i když je to těžké. Ale doufám, že jsem úplně nezklamal," uvedl.

"Je vidět, že je to ještě o několik stupínků výš, než jsem hrál doteď. Musím trénovat ještě víc než kdykoliv jindy. Děkuju klukům z áčka, že mě vzali mezi sebe. Byl bych strašně rád, kdyby mi trenéři do konce sezony dali ještě šanci. Uvidíme, co bude," doplnil Králíček.

Jeho tým před posledním kolem nadstavbové skupiny o titul drží čtvrté místo, znamenající účast v 2. předkole Evropské ligy, a má náskok bodu před pátým Jabloncem. Zatímco podještědský soused ve středu doma přivítá Ostravu, Liberec se představí v Plzni. "Musíme vyhrát, nic jiného se nedá dělat. Snad to zvládneme," prohlásil Králíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články