Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

O spekulace nestojíme. Chceme vykopat záchranu na hřišti, řekl příbramský Škoda

Záchranu díky možné anulaci sezony nechce. Příbramský útočník Michal Škoda naopak doufá, že se ročník nejvyšší soutěže rozjede o týden dříve než 25. května a Středočeši, v současnosti poslední tým tabulky, si udržení v první lize vykopou na hřišti.

Příbramský útočník Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Určitě jsem spokojený, že by se mělo zase začít hrát. Ještě ale doufám, že se to o týden posune a nakonec začneme dřív. Myslím, že nejen já bych to jednoznačně uvítal. Ta pauza je už moc dlouhá a asi každý by do toho chtěl naskočit co nejdřív," uvedl Škoda pro klubový web.

Vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) schválilo, že se přerušená sezona v profesionálních soutěžích může rozběhnout od 25. května. Příští týden však ještě musí ligové grémium všech klubů nadpoloviční většinou odsouhlasit prodloužení ročníku přes 30. červen.

Škoda doufá, že liga nebude předčasně ukončena. V takovém případě by podle vyjádření šéfa LFA Dušana Svobody nebyl vyhlášen mistr ani by se nesestupovalo. "Určitě jsme radši za scénář vykopat si záchranu na hřišti, než aby se někde něco rušilo. Takhle to máme ve svých rukách a uděláme vše, aby se to povedlo," uvedl Škoda.

"Opravdu doufám, že se ligu podaří normálně dohrát a nevznikne tak žádný prostor pro nějaké spekulace. Anulovat sezonu si jistě nikdo nepřeje. Hlavně pro celky z popředí druhé ligy by to byla hodně špatná zpráva," poznamenal bratr bývalého slávistického kapitána Milana Škody.

Poslední Příbram ztrácí po 24 kolech základní části tři body na předposlední místo, které po nadstavbě znamená baráž o udržení. "Musíme se z toho dostat, nic jiného nám ani nezbývá. A jsem si jistý, že uděláme maximum, aby se nám Příbram podařilo zachránit. Od patnácté Opavy nás navíc dělí jen tři body. Všechno tak zůstává dál otevřené," podotkl Škoda.

Příbram nově vede trenér Pavel Horváth, který zatím se svými svěřenci ještě nestihl ani jeden zápas. "Trenér je tu zatím jenom chvíli, ale mám z něj hodně dobrý pocit. Byl to skvělý fotbalista a já jsem přesvědčen o tom, že může být i skvělý trenér. Každý z nás se od něj může hodně věcí přiučit," řekl Škoda na adresu plzeňské legendy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články