Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nuda v Karviné skončila bez branek, Slovácko si odvezlo cenný bod

Důležitá záchranářská bitva ve 23. kole nejvyšší soutěže gól nepřinesla. Karviná proto remizovala popáté v řadě a od pásma sestupu ji z devátého místa dělí pět bodů. Slovácko je čtrnácté s náskokem jednoho bodu před předposledním Brnem.

Utkání Karviná - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Jako první zahrozili hosté, když po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle kapitán Daníček. Slezané se nemohli dlouho k ničemu kloudnému dostat, protože se sami brzdili nepřesnými přihrávkami. Až v 19. minutě měl Budínský šanci z přímého kopu, ale vystřelil vysoko nad.

Největší příležitost domácích i celého prvního poločasu si po rohovém kopu vypracoval Hošek, který ovšem technickou hlavičkou trefil pouze břevno. Kromě této situace sledovali fanoušci převážně celou řadu nepřesností a zdržování. 

Stejný obrázek hry se dlouho neměnil ani po přestávce. Daníček střílel nad a jeho spoluhráč Zajíc trefil jen připraveného gólmana Karviné. Jednu z mála střel mezi tyče si poté připsal hostující Navrátil, ale i s jeho slabým pokusem si Le Giang poradil. 

Největší šance druhého poločasu přišla až pět minut před koncem, kdy Slovácko podniklo rychlý brejk, jenže Machalík přízemní ranou netrefil prostor mezi tyčemi. Bezbrankové skóre proto zůstalo neměnné až do závěrečného hvizdu. "Měl jsem to sice na dlouhou nohu, proto jsem míč špatně trefil, ale z malého vápna musím prostě zakončit. Moje chyba a ztratili jsme kvůli tomu body," prohlásil Machalík.

"Vůbec jsme to dnes nezvládli. Šňůra remíz je už opravdu dlouhá. Raději bych jednou prohrál a jednou vyhrál než tohle," kontroval karvinský záložník Panák.

23. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Pochylý. ŽK: Čolič, Hošek, Šisler - Divíšek. Diváci: 3899.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler, Panák - Lingr (66. Voltr), Budínský (85. Weber), Kalabiška - Wágner (55. Janečka). Trenér: Mucha.

Slovácko: Heča - Juroška, Krejčí, Břečka - Daníček, Divíšek - Navrátil, Havlík, Machalík (87. Sadílek), Petr (83. Rezek) - Zajíc (73. Kubala). Trenér: Kordula.

Josef Mucha (trenér Karviné): "Ani nevím, co bych měl hodnotit. Není co. Kromě břevna jsme si nic nevytvořili, nebyli jsme vůbec nebezpeční. Byli jsme Slovácku slabým soupeřem, jsem moc zklamaný z našeho výkonu. Asi je namístě se omluvit divákům, protože to byl náš nejhorší výkon v sezoně. Vázla nám kombinace i přechodová fáze, pokazili jsme spoustu lehkých míčů. Aktivní jsme nebyli prakticky vůbec. Jediným pozitivem je snad jen udržená nula."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Že Karviná předvedla nejhorší domácí výkon? To bylo asi námi. Viděli jsme fotbal opravdu průměrné, nebo spíš podprůměrné úrovně. Slabota. Nás stále sráží neproměňování šancí, do kterých se dostáváme, ale nedáváme je. Musíme dát hlavy nahoru a věřit, že góly střílet začneme. I když jsme hráli venku, ten bod nemůžeme brát, měli jsme mít všechny tři. Spokojeni moc nejsme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články