Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novým předsedou disciplinární komise LFA se stal advokát Matzner

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) má nového předsedu. S okamžitou platností se jím stal advokát Jiří Matzner, jehož si v hlasování schválilo Ligové grémium LFA. O zbylých členech disciplinární komise bude rozhodnuto v následujících dnech. Matzner nahradil Richarda Bačka, kterému vypršel mandát.

Nový předseda disciplinární komise LFA Jiří Matzner na archivním snímku
zdroj: ČTK

Matznera navrhl na post předsedy disciplinární komise Ligový výbor LFA. Rozhodující slovo pak mělo Ligové grémium, tedy zástupci všech klubů Chance Ligy a Chance Národní Ligy. Pro zvolení potřeboval zkušený advokát získat nadpoloviční většinu hlasů, což se mu podařilo.

"Jiří Matzner je člověk, který do disciplinární komise LFA přináší velké množství zkušeností a znalostí z celé řady oblastí advokacie, čímž se stal ideálním kandidátem na pozici předsedy. Tento pohled mělo v hlasování i ligové grémium a já nepochybuji, že pan Matzner jako předseda komise pomůže k dalšímu rozvoji a progresu českého profesionálního fotbalu," uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Matzner ve funkci nahradil Bačka, který ji vykonával od samotného vzniku LFA. "Richardu Bačkovi bych chtěl velmi poděkovat za dlouholetou a odpovědnou práci pro český profesionální fotbal v roli předsedy disciplinární komise," dodal Tomáš Bárta.

Nový předseda bude v následujících dnech řešit složení Komise, která by dle jeho názoru měla stát na jasných principech: objektivita, odstup, nadhled a férovost.

"Mojí vizí je sestavit tým osobností, které se budou dívat na věc nezaujatě, objektivně a s nadhledem. Dokážou věc posoudit, vyslechnout si všechny úhly pohledu a nakonec rozhodnout," prohlásil Matzner.

Zkušený advokát Matzner má pětadvacetiletou praxi v různých oblastech práva. Zároveň je celoživotním fotbalovým příznivcem, ať už v roli aktivního hráče nebo fanouška.

Zdroj
LFA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články