Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nový šéf Teplic Řepka: V létě musíme trávník udělat znovu. Náš cíl je záchrana

Teplická Stínadla si žádala svěží vítr. Klub se dlouhodobě pohybuje pod fotbalovým průměrem, což ostatně dokazuje současných osmnáct bodů, které tak tak drží mužstvo od sestupových pozic v tabulce. Situaci si jednoznačně klade za cíl zlepšit nově nastupující ředitel Rudolf Řepka.

Řepka nepřichází do neznámého prostředí. V klubu dříve působil v různých funkcích, mimo jiné jako sportovní ředitel. Velmi ho tak potěšila víkendová remíza 1:1 se Slavií. "Jako každý Tepličák jsem měl velkou radost a na celý tým byl velmi hrdý."

S remízovým utkáním se však pojil i notně bídný stav trávníku, který loni prošel rekonstrukcí za několik milionů korun. Nedopadla ovšem podle představ.

"Už jen pohledem je vidět, že se moc nepodařilo ten koberec spojit se substrátem. Na podzim jsme dělali velmi hlubokou rekonstukci trávníku. Bohužel se zpozdila kvůli pandemii asi o měsíc a půl," říká Řepka v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Problém je, že se trávník ani zdaleka neuchytil tak, jak měl.

"Teď musíme až do léta dělat maximum. Reklamovali jsme plochu, ta byla uznána a my budeme muset v létě dělat trávník znova," dodává pro Dohráno Plus někdejší generální sekretář Fotbalové asociace ČR.

Řepka nahradí Petra Hynka, který rezignoval vedle postu ředitele i na funkci člena představenstva klubu k 31. lednu na základě toho, že několik dní předtím navštívil narozeninovou oslavu podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy, která znamenala porušení vládních nařízení proti šíření koronaviru.

Řepka je rád, že klub podle něj stojí na pevných základech. "Je vybudován velice dobře. Vyznáváme morální a etické hodnoty. To je důležité pro celý chod klubu," říká muž, který z FAČR odešel před třemi roky kvůli neshodám s vedením asociace.

Jako ředitel se podle svých slov hodlá vedle krátkodobých cílů soustředit i na ty dlouhodobějšího rázu. "Teď jsme ve velmi složité sportovní situaci. A-mužstvo je špička pyramidy, potřebujeme se zachránit, to je jednoznačné," ví Řepka.

V dlouhodobém horizontu plánuje důraz zaměření na mládež. "Jsme menším provinčním klubem a mládež musí být naše priorita," uvědomuje si Řepka.

Kromě toho chce budovat vztahy napříč spektrem. "S politickou garniturou či sportovním zázemím. Jak s regionem, tak amatérskými kluby u nás, i s obchodními partnery."

Řepka zároveň působí jako delegát UEFA, tuto činnost ale hodlá ke svému novému úvazku spíše utlumit.

"Výzvou v Teplicích se mi absolutně změnily priority. Jsem stále delegátem, budu jím až do konce sezony. Ještě asi jednou vyjedu na nějaké utkání národních týmů, ale prioritou pro mě bude klub a povinnosti pro UEFA půjdou do pozadí."

Nejen kvalitu domácích trávníků řešil nový díl FOTBAL FOKUS PODCASTU:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články