Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový liberecký trenér Kováč před sezonou: Jsme ambiciózní, hladoví a nároční

Se značně obměněným kádrem a vyššími ambicemi vstoupí do ligového ročníku Liberec. Severočeši angažovali v létě hned 11 posil a na trenérský post přivedli Radoslava Kováče, který by se s mužstvem rád pohyboval v top šestce. Slovan na tiskové konferenci zároveň informoval o tom, že kapitán Michael Rabušic prodloužil smlouvu.

Fotbalisté Liberce na tréninku
zdroj: x.com/FC Slovan Liberec

Severočeský klub na jaře převzal nový majitel Ondřej Kania a po sezoně sáhl k trenérské změně. Luboše Kozla nahradil Kováč, jenž po uplynulém ročníku skončil v Pardubicích.

"Cítíme tlak, ale zdravý. Věříme naší cestě, ale nedokážu říct, jak dlouho to bude trvat. Byli bychom rádi, kdybychom se pohybovali v první šestce. Ale těch změn je hodně. Každý chce, aby to bylo co nejrychleji. Určitě budeme pod tlakem a každý bude čekat na naši chybu," uvedl Kováč.

"Věříme, že naše organizace je silná a že s těmi lidmi, co tu jsou, jsme na tlak připraveni. Myslím, že můžeme být pro každého soupeře nároční a velmi nepříjemní. Cíle jsou jasné – jsme ambiciózní, chceme být hladoví a nároční," přidal čtyřiačtyřicetiletý bývalý reprezentant.

Liberec angažoval nejvíce posil ze všech 16 účastníků ligy. Slovan získal Patrika Dulaye, Santiaga Enemeho, Denise Halinského, Michala Hlavatého, Marka Ichu, Azize Kayonda, Josefa Koželuha, Benjamina Nyarka, Martin Rýzka, Adama Ševínského a Qëndrima Zybu. Po předchozím hostování navíc do klubu přestoupil Dominik Plechatý.

Kontrakt se Slovanem prodloužil kapitán Rabušic. Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentační útočník přitom v poslední době už nepatřil do základní sestavy. "Vnímáme to jako důležitý krok. Je potřeba mít v mladém týmu někoho se zkušenostmi, kdo bude taková prodloužená ruka trenéra," vysvětlil sportovní ředitel Slovanu Theodor Gebre Selassie.

Ze základní sestavy v závěru jarní části skončili Matěj Chaluš, Jan Žambůrek, Filip Prebsl a Michal Fukala. Svolení odejít má Nicolas Penner a případně i Christian Frýdek, jemuž po sezoně vyprší smlouva.

"Konkurence se natolik zvětšila, že mu nemůžeme zaručit jasné herní vytížení. Nabídli jsme mu smlouvu, ale zatím jsme se nedohodli. Jsme otevření tomu, kdyby přišla nějaká nabídka. Ale nebráníme se ani tomu, aby u nás Christian zůstal," zdůraznil Gebre Selassie.

Klub zpod Ještědu vsadil především na talentované hráče a s věkovým průměrem lehce nad 23 let má nejmladší mužstvo soutěže. "Někteří se připojí později a musí dotrénovat. Musí si zvyknout na náš styl hry. Věříme, že budou mít velký přínos pro tým. Mají potenciál, rychlost, dravost, tímto směrem chceme jít," upozornil Kováč.

"Konkurence je obrovská, na druhou stranu ale chceme zdravou konkurenci, kde se budou hráči navzájem zlepšovat. Co jsem doposud trénoval, tak jsem se s tímhle stavem ještě nesetkal. Ale je to krásné, konkurence vás zvedá," dodal bývalý kapitán Slovanu.

Nejistá je budoucnost belgického brankáře Oliviera Vliegena. "Vyjádřil přání, že by chtěl vyzkoušet něco jiného. My si zároveň nemůžeme dovolit ho pustit bez adekvátní náhrady. Je to v řešení," přiblížil Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články