Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový kouč Sigmy Jílek: Pokud dají hráči na mé rady, přinese to ovoce

Olomouc - Olomoucké fotbalisty má probrat nový kouč Václav Jílek, který na lavičce vystřídal odvolaného Leoše Kalvodu a čeká ho prvoligový debut v roli hlavního trenéra. Reálie elitní soutěže už ale Jílek dobře zná. Dlouholetý mládežnický trenér je bohatší o tři a půl roku zkušeností práce ve Spartě, kde byl nejbližším spolupracovníkem Vítězslava Lavičky, a má tak svůj podíl i na titulu z roku 2014.

Slavící fotbalisté Sigmy Olomouc
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Tomáš Frait

Nabyté poznatky chce nyní zúročit doma. "Když jsem odcházel do Sparty, tak mi v tom Sigma vyšla naprosto vstříc. Dneska jsem zpátky, myslím, že za to tříleté působení nějaké zkušenosti mám. Chtěl bych to Sigmě vrátit a pomoci jí zase tam, kam patří," uvedl Jílek.

Devětatřicetiletý trenér se stal nejmladším koučem aktuální prvoligové společnosti. Své závazky navíc bude nadále plnit také jako Lavičkův asistent u reprezentační jednadvacítky, ale v tom Jílek problémy nevidí. "Ten model je už ověřený z Plzně, že to skloubit jde. Samozřejmě to nebude nic jednoduchého, ale nemyslím si, že by měly ve finále klub nebo FAČR strádat," řekl Jílek.

Nováček soutěže má po třetině soutěže pouze čtyři body náskok na poslední Ostravu. Do sestupového pásma zabředl zejména vinou špatné koncovky, ale podle Jílka nejen kvůli ní. "Potřebujeme být trošku kompaktnější do defenzivy, trošku nebezpečnější směrem dopředu, hladovější ve vápně. Těch věcí tam bude iks a bude to hodně na komunikaci s hráči, tak aby věřili tomu, co po nich budu chtít, přenesli to na hřiště, a pokud se to podaří, tak si myslím, že to přinese ovoce," domnívá se Jílek.

I když herní tvář Sigmy z domácích zápasů dobře zná, poměry v kabině a kádru konzultoval i s odvolaným předchůdcem Kalvodou. "Seděli jsem spolu, bylo to velice přátelské. Informace mi poskytl, komunikovali jsme spolu i předtím, nebyl v tom žádný problém," podotkl Jílek.

Do své páteční premiéry na půdě Slavie vedle sportovních záležitostí musí dořešit i složení realizačního týmu. Jílek přiznal, že původní plán mu nevyšel. "Měli jsme nějaké varianty, zatím nám nevyšlo to úplně primární. Chtěl bych, aby se rekrutoval z místního prostředí, pokud možno, aby to byl člověk, který by byl se Sigmou přímo spjatý, eventuálně tady prožil hráčskou kariéru," upřesnil Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Místo Kalvody povede Olomouc trenér Jílek
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články