Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nováček v Opavě hodně trápil Slavii, ale doplatil na vyloučení

Lídr ligy se hodně nadřel. Nováček z Opavy potrápil Slavii, ta ale nakonec vybojovala všechny body a na špici tabulky udržela čtyřbodový náskok před druhou Plzní. Opava dohrávala v deseti, když Smola neudržel nervy po faulu, strčil do soupeře a viděl druhou žlutou kartu. Favorit pak početní převahu brzy využil k vítěznému gólu - 3:2. 

Jan Bořil a Joel Ngandu Kayamba
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pražané začali aktivně a po Hušbauerově centru na Škodu si málem balon srazil do vlastní brány Simerský. Ve 24. minutě se už slávisté dočkali. Po dlouhém autovém vhazování Coufala prodloužil Souček na Zmrhala a ten poslal míč Šromovi do protipohybu přesně na zadní tyč. Autor úvodní branky vzápětí pálil těsně vedle a Škoda dělovkou zazvonil na pravou tyč.

Pak poprvé vážněji zahrozili Slezané. Zapalač si v šestnáctce prostrčil míč mezi obránce, Bořil ho stáhl k zemi a sudí Pechanec ukázal na penaltu. Balon si vzal Zavadil a nekompromisní bombou pod břevno vyrovnal. Čtyřicetiletý záložník tak vylepšil vlastní rekord nejstaršího střelce, který kdy skóroval v samostatné lize.

V závěru první půle mohla Opava přidat druhý zásah. Hlavičku Kuzmanoviče ovšem Kolář vytáhl na břevno a krátce nato pálil srbský útočník těsně nad bránu.

Co nadšeně bojujícím domácím nevyšlo na konci prvního poločasu, klaplo hned po změně stran. Zavadil parádně rozehral standardku a Smola skóroval, jenže radost opavským fotbalistům překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Tribuny v Městských sadech ještě zlostně bouřily, když Zapalač poslal dlouhý balon na Smolu, ten přiťukl Kayambovi a po jeho chytré přihrávce skóroval Kuzmanovič.

Radost ale Opavě vydržela jen pět minut. Hušbauer totiž posunul míč na Zmrhala, jenž se prohnal kolem Svozila a skóroval mezi nohy Šroma. Pak během pěti minut nasbíral za řeči k sudímu a následné oplácení Smola dvě žluté karty a musel ze hřiště.

Slávisté přesilovku využili okamžitě. Bořilův centr z levé strany propadl k Součkovi a ten vrátil Pražanům těsné vedení. Opavští v deseti vyrovnat nedokázali. Šrom na konci ještě zlikvidoval Stochovi penaltu po vlastním faulu na slovenského záložníka.

SFC Opava - Slavia Praha 2:3 (1:1)

Branky: 38. Zavadil z pen., 53. Kuzmanovič - 24. a 59. Zmrhal, 74. Souček. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Myška. ŽK: Jursa, Žídek, Smola, Zavadil - Bořil, Ngadeu, Hušbauer. ČK: 70. Smola. Diváci: 5836.

Opava: Šrom - Hrabina (84. Janetzký), Simerský, Svozil, Žídek - Kayamba, Zavadil, Jursa (71. Schaffartzik), Zapalač (90. Juřena) - Kuzmanovič, Smola. Trenér: Kopecký.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu (66. Deli), Bořil - Souček, Hušbauer - Stoch, Sýkora (57. Olayinka), Zmrhal (90. Frydrych) - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Do zápasu jsme vstoupili opatrně, inkasovali jsme zbytečnou a lacinou branku po dlouhém autu. Chyběla nám disciplína v obranné fázi. Pak to z hráčů spadlo a dokázali jsme pěknými brankami otočit vývoj utkání. Hráči dokázali, že fotbal hrát umí i přes to, že proti nám stála velká kvalita. Pak nás vyloučením oslabil Smola. Proti Slavii je složité hrát v deseti, přesto si myslím, že inkasované branky byly laciné a dalo se jim zabránit. Po tom, jak utkání vypadalo a probíhalo, jsme měli bodovat."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Solidně jsme kombinovali, dali jsme gól a dařilo se nám velice dobře otáčet hru. Byli jsme silní na míči, ale místo toho, abychom dali gól na 2:0, přišla chyba a pokutový kop, který domácí proměnili. Pak se dostali do tlaku a dominovali. Na začátku druhé půle jsme nezachytili brejk a Opava šla do vedení. Poté nám pomohl gól Zmrhala. Šance byly na obou stranách a po krásné akci jsme dokázali rozhodnout. Byl to divoký zápas po všech stránkách. Navíc byla skvělá kulisa a na to, že je prosinec, i fantasticky připravené hřiště. Opavě přeji, aby se udržela a liga se tady hrála dál."

Nemanja Kuzmanovič (útočník Opavy): "Jsem zklamaný, protože jsme si vlastními chybami pokazili zápas a Slavia vyhrála úplně jednoduše. Dva góly jsme dostali po dvou dlouhých nákopech, kdy hráči zůstali sami před kasou. Pak si necháme dát dvě žluté karty během pěti minut za kecy a strčení do protihráče. Potom už pro nás bylo těžké s tím něco udělat. Prohráli jsme si to sami. Doma dokážeme hrát s kýmkoliv, ale nic za to nemáme. Mohlo to pro nás dopadnout mnohem lépe."

Jaromír Zmrhal (záložník Slavie): "Na začátku jsme hráli docela dobře, ale po našich zbytečných chybách, kdy se nám nepovedlo odkopnout balon a někdo ho tam provedl přes tři hráče, vznikla zbytečná penalta. To se stane. Hlavní je, že i poté, co jsme prohrávali, jsme se dokázali zvednout a otočit skóre. Opava je totiž doma silná. Víme, jak tady odehrála předchozí zápasy. Rozhodně to není lehký soupeř."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články