Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nitrianský zamířil do Bohemians, Liberec posílil o Mikulu a Kouřila

Praha – Šestadvacetiletý defenzivní univerzál Milan Nitrianský se stal novou posilou pražských Bohemians. Český krajní obránce či záložník na podzim působil v Liberci, klub s ním ale ukončil spolupráci. Na sever Čech naopak míří ze Slavie pravý bek Jan Mikula a také stoper Martin Kouřil z Jablonce, oba na hostování. Stvrzen byl i přestup Romana Potočného z Teplic.

Nitrianský, bývalý krajní hráč Českých Budějovic, Slavie či Příbrami má v nejvyšší soutěži na kontě celkem 121 utkání a šest gólů. "Jedná se o zkušeného univerzálního hráče, kterému bohužel nevyšla minulá angažmá v Itálii a Liberci, ovšem v minulosti své dovednosti potvrzoval. Slibujeme si od něj rozšíření kvality v naší defenzivě," řekl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

Někdejší mládežnický reprezentant už v sestavě "Klokanů" absolvoval dvě utkání v přípravné Tipsport lize. "Většinu času jsem hrál na kraji, takže krajní záložník nebo krajní obránce. Je mi jedno, jestli levá nebo pravá strana, obrana nebo záloha," uvedl Nitrianský.

"Těším se hodně. Hlavně z důvodu, že jsem dostal šanci tady hrát. Každý ví, že Bohemka má jedny z nejlepších fanoušků a ten stadion má nějakou svoji historii a vždycky se tady každému hrálo nepříjemně," doplnil rodák z Prachatic.

Potočný stvrdil přestup do Liberce, kam přicházejí i Mikula a Kouřil

"Trenér Jindřich Trpišovský mě kontaktoval už po posledním podzimním utkání se Spartou. Bylo to dlouhé čekání, protože přestup jsem si hodně přál. Nakonec se mi to splnilo, takže jsem si trochu oddychl," prohlásil o přestupu do Liberce Roman Potočný.

V kabině se sejde s dalšími zimními posilami Radkem Voltrem, Martinem Graiciarem, Ondřejem Kúdelou a Milanem Kerbrem. Nejnovějšími akvizicemi jsou pak Mikula s Kouřilem.

Pětadvacetiletý Mikula nasbíral 53 ligových startů v dresu Jihlavy a Slavie, ale v této sezoně se na hřiště příliš nedostával kvůli silné konkurenci v týmu Slavie. V Liberci chce bojovat o místo v základní sestavě s Vladimírem Coufalem.

"Chtěli jsme zvýšit konkurenci na pravé straně obrany, kde v případě vypadnutí Coufala nemáme alternativu. Mikula je hráč s vynikající kondicí, připraveností, má i skvělý charakter. V obranných situacích chybuje minimálně," řekl trenér Trpišovský.

Liberecký kouč si vyhlédl i vytáhlého stopera Kouřila, který před sezonou přišel do Jablonce z Baníku Ostrava. Na podzim naskočil do devíti zápasů a dal jeden gól, s posunem zkušeného Tomáše Hübschmana ze zálohy do obrany však přišel o místo v základní sestavě. Celkem má 31 ligových startů.

"Je to hodně vysoký hráč, má přes dva metry a jeho doménou jsou hlavičkové souboje. Navíc má i velmi slušnou rozehrávku. Pamatuju si ho, když hrál ve Varnsdorfu i ligu v Ostravě. A podával velmi dobré výkony. Měl by nám pomoci hlavně ve vzdušných soubojích a rozehrávce," řekl Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články