Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nitrianský: Prohranou baráž jsem si vynahradil se Slavií

Praha - S reprezentační jednadvacítkou se to v baráži proti Rusku nepodařilo, tak si fotbalista Milan Nitrianský alespoň zvedl náladu při pátečním utkání Slavie. Na konci prvního poločasu svým pátým gólem v nejvyšší soutěži otevřel skóre utkání s Příbramí, které Pražani dotáhli do vítězného konce (2:1). "Z baráže jsem byl hodně nešťastný. Chtěl jsem dokázat, že mě to štve, že mi to nebylo jedno. Naštěstí se to povedlo a ten gól mi hodně pomohl," zaradoval se.

Slavisté oslavují Nitrianského gól proti Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Radost z gólu měl i proto, že jako obránce tolik branek nedává. "Asi jako obránce nemůžu čekat, že se mi podaří dát hodně gólů. Ale tohle bylo ze standardky a tam je šance pro mě daleko větší než ze hry," poznamenal Nitrianský.

V 37. minutě zlomil bezbrankové skóre dorážkou poté, co záložník Ondřej Petrák hlavou vrátil před bránu centr po přímém kopu. Původně měl přitom na spoluhráčově místě stát právě Nitrianský. "Ani nevím, proč a jak jsme si to vyměnili," usmíval se Nitrianský. "Tam, odkud to padlo, jsem vůbec neměl chodit. Ale podobný gól jsem dal na Baníku, tak jsem počítal, že by to tam mohlo jít znova, a naštěstí to tam šlo," doplnil.

Slávistického pravého obránce těší, že se červenobílí mohou v kritických chvílích spolehnout právě na standardní situace. "Je to důležité. Gól ze standardky jsme dali i proti Teplicím, proti nimž jsme hráli do 70. minuty 0:0. To samé v derby se Spartou," připomněl jednadvacetiletý Nitrianský. "Jsem rád, že nám to zatím vychází," dodal.

Proti Příbrami neměl daleko k tomu, aby poprvé v kariéře vstřelil v jednom ligovém utkání dva góly. V druhé půli povedenou střelu jen těsně minul horní roh branky. "Ta střela mě mrzela, ale musím být dole. Jsem rád, že jsem dal ten jeden gól," podotkl slávistický obránce.

Než v pátek začal zápas, prožil Nitrianský se spoluhráči netradiční rozcvičku. Eden totiž kvůli výpadku proudu pohltila tma, a než se podařilo zprovoznit všechna světla, nabral výkop asi devítiminutové zpoždění. "To rozcvičení nebylo tak intenzivní jako vždy. Ještě jsme navíc čekali na ten začátek, nebylo to příjemné," řekl Nitrianský.

Slávisté se ale s neobvyklým začátkem vyrovnali a odčinili pohárové vyřazení v Ústí nad Labem a porážku na Slovácku. "Ty tři body jsou pro nás obrovsky důležité. Napravili jsme to, co jsme pokazili na Slovácku a v poháru, a teď už to snad zase bude dobré," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články