Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nic jiného než titul neexistuje, hlásá Plzeň. Proti Bohemians 1905 potřebuje vyhrát

Praha - Fotbalisté druhé Plzně zavítají v důležitém duelu 16. kola na hřiště Bohemians Praha 1905 s vědomím, že potřebují vyhrát, pokud chtějí snížit čtyřbodovou ztrátu na vedoucí Slavii. Utkání bylo v prosinci odloženo kvůli nezpůsobilému terénu a vyvolalo velké emoce. Stalo se tak totiž jen pár minut před výkopem kvůli promrzlému trávníku. Klokani za to dostali vysokou pokutu 350 tisíc korun. Přímý přenos dohrávky sledujte na ČT sport od 16:50, podrobný textový on-line přenos nabídne web ctsport.cz.

Důležitost odloženého zápasu vzrostla aktuálním vývojem v tabulce. Plzeň na jaře ztratila ve čtyřech zápasech pět bodů a klesla za Slavii. Další ztrátu si tak nesmí dovolit. "Chceme se dotáhnout na Slavii, takže doufáme, že na Bohemce vyhrajeme," řekl asistent trenéra Plzně Zdeněk Bečka.

Sami hráči jsou podle něj namotivovaní dost. "Pro nás zatím nic jiného než titul neexistuje. A pokud ho chceme získat, tak musíme vyhrát," dodal Bečka. "Pohled na tabulku nám velí vyhrát. Teď už každá ztráta bude hodně bolet," doplnil záložník Jan Kopic.

VIDEA: Kauza promrzlého trávníku na Bohemians 1905 krok za krokem

I hráči Bohemians však mají co napravovat. Na jaře ještě neskórovali a na gól čekají už 626 minut. Jen 61 minut je dělí od vyrovnání vlastního maxima z roku 2009. Teď proti nim navíc bude stát nejlepší defenziva v lize, která v posledních šesti zápasech inkasovala jediný gól.

"Defenzivu máme výbornou, nejsem ale spokojený s ofenzivou, to je náš problém. Hledáme cesty, jak to zefektivnit," řekl trenér Miroslav Koubek, který předtím působil právě v Plzni, má tak o soupeři dobrý přehled.

"Plzeň je silný soupeř. Jestli někdo tvrdí, že je v hluboké krizi, tak to není pravda. Má individuálně velmi dobré hráče s mezinárodními zkušenostmi, kteří dobře pracují s míčem. My ale chceme být aktivní, dobře je dostupovat, napadat a záleží, jak na to bude soupeř reagovat. Budeme hrát tak, abychom získali body," dodal kouč Pražanů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články