Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nezažil to ani v Jablonci, ani Dukle. Je to zadostiučinění, těší se na plnou Letnou Hanousek

Užil si to už proti Baníku a proti Plzni se to bude opakovat. Plná Letná, skvělá a vyhecovaná atmosféra. Obránce Matěj Hanousek se proto sobotního šlágru nemůže dočkat, jelikož podobnou situaci na předchozích štacích nezažil. Že je duel s Viktorií navíc možná poslední šancí v boji o čelo tabulky, z toho si ale pětadvacetiletý bek hlavu nedělá.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Sparta po nepovedeném podzimu vyhrála všechny jarní zápasy a na druhou Plzeň ztrácí 11 bodů. Od vedoucí Slavie ji dělí 14 bodů.

"Nemá cenu se dívat nahoru nebo dolů. V sobotu se může stát cokoliv. Nemusí to vyjít a svět se nezhroutí. Samozřejmě, že chceme uspět. Už kvůli lidem, protože stejně jako proti Ostravě bude vyprodáno. Chceme jim udělat radost," prohlásil Hanousek.

Právě kvůli fanouškům se na domácí zápas s Plzní těší. "Hrál jsem v Dukle a Jablonci...," připomněl působení v klubech, kde příliš příznivců na zápasy nechodí. "Pro mě je to zadostiučinění, že po šesti, sedmi letech v lize jsem v týmu, kde chodí fanoušci. Tím vůbec nechci říct, že v Dukle nebo Jablonci by to bylo špatné, bylo to hrozně super, ale takové zápasy jsem nezažil," uvedl.

Díky čemu se Spartě na jaře daří? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Hanousek už jednou v sezoně Plzeň porazil, ale recept na ni nezná. "Teď mi kluci říkali, že jsem proti Plzni mohl dát i gól, ale já si nepamatuju vůbec nic. Navíc kdyby to fungovalo takhle, tak by to bylo moc jednoduché," řekl. "Myslím si, že když budete hrát v lize desetkrát s jedním soupeřem, tak to skončí desetkrát jinak. V lize rozhodují detaily," prohlásil.

Stejně tak neřeší, že Sparta z posledních deseti zápasů s Plzní sedmkrát prohrála a jen dvakrát vyhrála. "Na statistiky nevěřím. Teď jsme jeli do Liberce, kde Sparta sedm let nevyhrála, ale když se podíváte na sestavy, tak ani jednou týmy nehrály ve stejné sestavě," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal před Plzní: Těším se na ty emoce
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články