Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Nevyloučil Dočkala, za trest putuje Julínek do druhé ligy. Stejný osud potkal i sudího Hrubeše

Hned dva sudí, kteří se představili v posledním ligovém kole, si nějaký čas nezapískají, a navíc putují o patro níže. Komise rozhodčích pozastavila na čtyři zápasy činnost Pavlu Julínkovi kvůli nevyloučení Bořka Dočkala ze Sparty v utkání proti Mladé Boleslavi. Stejně tvrdý trest dostal také Karel Hrubeš, jemuž se sečetly předchozí výkony s chybami z duelu Plzeň – Jablonec. Oba budou nově pouze na listině pro druhou ligu a šanci by místo nich měli dostat mladší.

Rozhodčí Pavel Julínek sleduje video
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Julínek na Letné v 75. minutě udělil pouze žlutou kartu sparťanovi Bořku Dočkalovi za šlápnutí na nohu Michala Hlavatého i po zásahu videorozhodčího Pavla Fraňka, zatímco podle komise měl domácího kapitána vyloučit za surovou hru. "Faulující hráč svým zákrokem ohrozil zdraví soupeře," řekl předseda komise rozhodčích Radek Příhoda.

Naopak žlutá karta pro mladoboleslavského Marka Matějovského za faul na Ondřeje Čelůstku ve 42. minutě byla udělena správně, přestože se jednalo o bezohlednou hru hostujícího kapitána. "Hráč nejdříve zasáhl míč a následně i soupeře," konstatoval Příhoda.

Hrubeš v Plzni nařídil penaltu poté, co ve 40. minutě jablonecký Malínský v šestnáctce zatáhl za rameno Havla. Po zásahu videorozhodčího Jiřího Adama a následné osobní kontrole u monitoru ale Hrubeš zrušil pokutový kop i původní žlutou kartu pro Malínského.

"Rozhodčí nejprve správně nařídil pokutový kop pro domácí za držení, měl ale místo žluté karty udělit kartu červenou, protože se jednalo o zmaření zjevné brankové možnosti. Na základě nesprávné intervence VAR poté rozhodčí nesprávně pokutový kop odvolal," uvedl Příhoda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články