Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nevěřil jsem, že se tu objeví všichni, uvedl k příchodu posil Šilhavý

Praha - Zázrak se podařil. Tak okomentoval příchod hvězdných posil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý. Zvučná jména v podobě Portugalce Dannyho, Turka Halila Altintopa a Ukrajince Ruslana Rotaně vyztužila kádr sešívaných v honbě za postupem do Ligy mistrů a obhajobou domácího titulu. Kouč sešívaných je přesvědčen, že příchozí záložníci dodají týmu zejména potřebný klid v těžkých duelech.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Když jsme se bavili o těch posilách s vedením, nevěřil jsem, že se tu mohou objevit hned všichni tři. Nicméně zázrak se podařil. Mají obrovskou kvalitu, dovedu si představit, že budou všichni hrát. Věřím, že nám pomohou překlenout případnou nervozitu z evropských zápasů," řekl Šilhavý.

"Bylo vidět na jaře v některých zápasech, že když šlo do tuhého, výkon některých hráčů nebyl ideální. Tohle jsou ti hráči, kteří nám pomohou svými zkušenostmi, klidem. A věřím, že obohatí i náš trenérský tým," doplnil kouč úřadujícího českého mistra.

Nemá strach, že by příchod zvučných posil narušil jádro týmu. "Konkurence žene tým dopředu, to je běžné v zahraničních ligách. Se všemi hráči jsem mluvil, udělali na mě velmi dobrý dojem. Jsou velmi skromní, nemají nosánek nahoru," uvedl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia ohlásila hvězdné posily

"Ruslan Rotaň s námi už týden trénuje a není mu zatěžko vzít třeba jako první bránu na tréninku. Je to obrovský profík. Mluvil jsem i s Halilem a Dannym. Je vidět, že chtějí uspět. Určité lákadlo je i to město. Když jsme s nimi procházeli stadion, říkali, že je lepší než na Zenitu nebo v Augsburgu," doplnil slávistický trenér.

Rotaně zná z Dněpropetrovsku, na který pod jeho vedením narazil Liberec v roce 2012 v Evropské lize. "Byl jsem překvapený, že takový hráč byl ochoten podstoupit zkoušku. Víceméně šlo o jeho zdravotní stav. Měl jedny z nejlepších testů a fotbalové kvality jsme znali. Má veliký přehled a dokáže dát finální přihrávku," řekl kouč o kapitánovi ukrajinské reprezentace.

Turka Altintopa zase pamatuje, když rovněž coby kouč Liberce sledoval zápas bundesligy. "Hrál tehdy za Augsburg proti Freiburgu, který jsme měli ve skupině. Tenkrát bych si určitě nemyslel, že bude tady. Je to podhrotový, týmový hráč. Hraje účelně, neutápí se v kličkách a umí dát gól," mínil Šilhavý.

"Danny je asi největší individualita. Ze strany chodí pod útočníky, chce dávat góly, tlačí se do vápna. V přechodové fázi je hodně silný. Vedení míče, rychlost práce s míčem, v tom je výborný," vyjmenoval Šilhavý.

Slavii naopak opustil brankář Jiří Pavlenka, kterého nahradí Jan Laštůvka. "Honza je vynikající brankář, má velké zkušenosti. Jirka tu byl velkou oporou, ale věřím, že Honza jej nahradí a nebudeme na tom postu strádat," řekl Šilhavý.

Vedle Slavie přivedla zvučné zahraniční posily i Sparta. "Ale určitě bych nezatracoval Plzeň. Přišel znovu zpět Pavel Vrba, navíc tým se neoslabil. Nechci to zužovat jen na nás a Spartu," dodal Šilhavý.

Posilování kádru Sparty se věnoval také Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články