Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Nesportovní chování fanoušků při derby prošetří disciplinárka

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení se Slavií Praha kvůli chování diváků v sobotním derby se Spartou. Během šlágru ligového podzimu došlo dvakrát k přerušení hry, na hřiště se navíc dostal jeden z hostujících fanoušků. Komise si pozvala zástupce Slavie na příští zasedání. Na něm by se také mělo rozhodnout o případném trestu pro Spartu za výtržnosti příznivců v 7. kole v Plzni.

V Edenu nejprve po dvaceti minutách způsobili asi tříminutové přerušení zápasu sparťanští příznivci, kteří při rohovém kopu Slavie hodili světlici směrem k domácímu kapitánovi Karolu Kiselovi.

V druhé půli se domácí fanoušci domnívali, že se sparťan Josef Hušbauer dotkl ve vápně míče rukou, a zaházeli plochu kolem hostujícího brankáře Tomáše Vaclíka drobnými předměty. Jeden z diváků v letenském dresu poté vtrhl na trávník a proběhl téměř celé hřiště, než ho chytili pořadatelé.

V uplynulém kole došlo k výtržnostem také v Olomouci, kde řádili fanoušci Brna. Disciplinárka proto zahájila se Zbrojovkou řízení.

Komise zatím neudělila žádný trest za řádění sparťanských fanoušků v duelu 7. kola v Plzni. Kvůli dnešnímu duelu Pražanů v Evropské lize proti Bilbau případ odložila a pozvala si zástupce letenského klubu až na příští týden. Sparťanští diváci po necelé hodině hry hodili směrem k plzeňskému Vladimíru Daridovi pyrotechniku, navíc způsobili škodu ve svém sektoru. Viktoria ji vyčíslila na 200 tisíc korun.

Za použití pyrotechniky už před týdnem dostala pokutu 25 tisíc korun Plzeň. Její obránce David Limberský si navíc vysloužil trest 40 tisíc korun za nafilmovanou penaltu a pozápasové výroky na adresu Sparty.

Disciplinárka dnes zrušila zákaz výkonu funkce rozhodčímu Tomáši Lakomému. Ten byl vyšetřován kvůli podezřelému utkání dorostenecké ligy mezi Ostravou a Slováckem, policie ale žádné protizákonné jednání nezjistila. Lakomý v zápase, který skončil 3:3, odpískal tři penalty, nastavil skoro dvanáct minut a čelil podezření, že zápas zmanipuloval ve prospěch sázkařského gangu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy k řádění fanoušků na derby

Za vyloučení v první lize mají na jedno soutěžní utkání zastavenou činnost olomoucký Aleš Škerle, brněnský Michal Škoda a Radek Hochmeister z Hradce Králové. Stejný trest čeká za čtvrtou žlutou kartu Petra Malého z Dukly Praha a dvojici z Hradce Dušana Uškoviče a Jana Šislera.

V druhé lize za vyloučení a surovou hru nebude dvě utkání hrát Richard Vaněk z Karviné, o polovinu nižší trest má ústecký Pavel Džuban.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články