Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Nepovedený vstup do jara stál Jílka v Olomouci místo

Rychlá odvolací akce. Trenér Václav Jílek skončil u fotbalistů Olomouce. Vedení hanáckého klubu se s ním rozloučilo kvůli nepovedenému vstupu do jarní části sezony. Mužstvo dočasně povede Jílkův dosavadní asistent Jiří Saňák.

Václav Jílek
zdroj: ČTK

Olomouc v úvodních čtyřech jarních kolech nedokázala zvítězit, třikrát prohrála a klesla na osmé místo. V součtu s podzimní částí nevyhrála v nejvyšší soutěži šestkrát po sobě a v deseti z posledních 11 zápasů. V sobotu Sigma doma přivítá pražské Bohemians 1905.

"Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impulz," uvedl sportovní manažer Ladislav Minář.

Sedmačtyřicetiletý Jílek zažil v Olomouci druhé angažmá. Poprvé vedl Hanáky v letech 2015 až 2019. U mužstva zůstal navzdory sestupu do druhé ligy, odkud se Sigma po roce vrátila mezi elitu. V roce 2019 si s Olomoucí zahrál závěrečné 4. předkolo Evropské ligy proti Seville.

Po neúspěšném angažmá v pražské Spartě se do Sigmy vrátil v létě 2021. V minulé sezoně se s mužstvem představil ve skupině o titul, Hanáci nakonec skončili šestí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

V průběhu aktuálního ročníku vedle Olomouce změnilo trenéra dalších pět týmů. V září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek.

V říjnu po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka. Od Českých Budějovic na konci listopadu odešel první z trenérského dua Marek Nikl, v prosinci pak i Tomáš Zápotočný. Dynamo převzal Jiří Lerch. Na přelomu roku skončil v Mladé Boleslavi Marek Kulič, jehož nahradil David Holoubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články