Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Nemůžeme si dávat malé cíle. Chceme být v nejvyšší skupině nadstavby, zní z Baníku

Po loňském nepovedeném ročníku, který znamenal až osmé místo, do toho Baník šlápl a přivedl několik posil. Není proto divu, že v Ostravě před novou sezonou první ligy hlásí jasný cíl: chceme v nadstavbě hrát skupinu o titul. "Myslím, že můžeme být optimističtí, na hráčích je znát progres," uvedl kouč Ondřej Smetana.

Kouč Baníku Ostrava Ondřej Smetana
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Sezona bude pro Ostravu výjimečná, jelikož slezský klub v příštím roce oslaví sto let od založení a celoroční oslavy by měly oficiálně odstartovat už letos 8. září přesně v den, kdy Baník do stého roku vstoupí.

Ostrava by výjimečné jubileum ráda oslavila účastí ve skupině o titul v nadstavbové části, tedy skončit do šestého místa. "Baník je klub, který si díky své historii nemůže dávat malé cíle. Liga se vrací k nadstavbové části a my bychom chtěli po základní části skončit v té nejvyšší skupině," řekl výkonný ředitel klubu Michal Bělák.

Je nám líto, video expirovalo.
Smetana o ambicích Baníku: Nechceme je vyhlašovat veřejně

Ke splnění mety mají Baníku pomoct i nové posily: David Lischka (Sparta), Lukáš Budínský, Jiří Klíma (oba Mladá Boleslav) a Ladislav Almási (Ružomberok), z vydařeného hostování v Pohroní se do Ostravy vrátil záložník Ondřej Chvěja, který se ale hned v úvodu přípravy zranil.

"Naším úkolem je teď nové hráče co nejrychleji začlenit do týmu tak, aby se dostavila potřebná kvalita. Za všechny posily jsem rád, získali jsme kvalitní hráče, kteří jsou i produktivní, jako Budínský a Klíma. Ale věřím, že nám pomůže i Laco Almási, který sice v poslední sezoně moc gólů nedal, protože pracuje a na trénincích jde z jeho strany vidět ohromný herní progres," podotkl trenér Ondřej Smetana, kterému přišel z Německa pomáhat i bývalý reprezentant a ostravský odchovanec, reprezentační asistent Tomáš Galásek. "Tomáš mezi nás rychle zapadl, přináší zase další pohled na fotbal."

Největší letní ztrátou je odchod opory Patrizia Stronatiho do Maďarska, kterého má nahradit Lischka. "David má rozhodně kvalitu, aby to zvládl," neváhal Smetana. "Do sezony jdeme s pokorou, ale chceme být co nejúspěšnější. Jsme v kabině sami na sebe hodně nároční. Myslím, že můžeme být optimističtí, na hráčích je znát progres," uvedl Smetana.

Dalším posílením Ostravy by navíc měli být fanoušci, kteří se ve větší míře vracejí na stadion, a hlavně v domácím prostředí tým z jejich podpory těží. Na ostravský stadion momentálně může přijít až 7500 diváků. "Moc se na to těším, už i ty dva tři tisíce, které přišly v závěru minulé sezony, byly velká pomoc. Bez diváků to nebylo ono," řekl Smetana.

Ostravští sezonu zahájí v sobotu v Jablonci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články