Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Nemusíme koukat na ostatní týmy, radoval se spokojený Dočkal

Praha - Přestože Slavia byla na papíře před utkáním jasným outsiderem, stále šlo o derby a zápas dvou největších týmů v českém fotbale. Sparta však žádné překvapení nedopustila a udělala tak další důležitý krok k titulu, navíc stále má šanci projít celou sezonou bez jediné porážky. Letenští se však nadále nechtějí ukolébat a brzdí nadšení.

Radost Bořka Dočkala
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Kapitán fotbalistů Sparty David Lafata se ve svém třetím derby proti Slavii dočkal premiérové branky, kterou pomohl k hladkému letenskému triumfu 3:0. Dvaatřicetiletého kanonýra nejvíce těšilo, že svou bilanci v souboji pražských rivalů vylepšil na tři vítězství.

"Jsem rád, že mi to tam padlo, ale důležité bylo, že jsme dneska vyhráli. A myslím, že po tom výkonu i zaslouženě," řekl Lafata. "Já už před derby říkal, že tu bilanci jsem neměl špatnou: dva zápasy, dvě vítězství a jsem rád, že jsme to teď prodloužili na tři vítězství," doplnil nejlepší střelec domácí soutěže s 13 zásahy.

Na vyprodané Letné otevřel skóre ve 29. minutě po přihrávce Ladislava Krejčího. "Byl to dobrý centr do kapsy. Musím se přiznat, že jsem měl i štěstí. Radek Černý to trošku tečoval, že jsem to nedal nohou, ale asi stehnem. I tak gól platí," popsal situaci Lafata.

Žádné "gólové dostihy"

Sparta si upevnila náskok v tabulce, kterou po neúplném 24. kole vede o 11 bodů před druhou Plzní. "To vítězství je sladké, protože je to vítězství v derby se svou atmosférou. Na druhou stranu to nesmíme přeceňovat, protože je to další krok k našemu cíli a ještě jich nám zbývá šest," upozornil bývalý hráč Českých Budějovic nebo Jablonce, jenž vyhlíží svůj první mistrovský titul.

Druhý gól dal Slavii ve druhém poločase záložník Josef Hušbauer, jenž se trefil podvanácté v ročníku a Lafatovo vedení v tabulce střelců znovu stáhl na rozdíl jedné branky. Sparťanští spoluhráči však "gólové dostihy" v šatně vůbec neřeší. "To je jedině dobře, že dal gól, ještě aby nám to vydrželo. Ale neřešíme to vůbec, pro nás to není žádné téma. Fotbal je kolektivní sport, my máme jediný cíl a jde nám o to, abychom uspěli jako mužstvo," dodal Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Slavia

Dočkalovi gól přispěl ke vnitřnímu klidu

Lepší chvíli pro ukončení pětiměsíčního střeleckého půstu si záložník Bořek Dočkal vybrat nemohl. Pětadvacetiletý fotbalista uzavřel gólový účet dnešního derby se Slavií, jako bonus navíc překonal rekord v počtu přihrávek v jedné sezoně.

"Sám jsem cítil, že jsem se už dlouho netrefil. Takže pro můj vnitřní klid je to docela dobrá věc," řekl Dočkal, který se navíc přihrávkou podepsal pod druhý gól Josefa Hušbauera. Připsal si tak sedmnáctou asistenci a o jednu překonal rekord Jiřího Štajnera ze sezony 2011/2012.

"Je příjemné, když statistiky hovoří o tom, že se na gólech podílím, když už jich letos sám moc nedávám," přidal Dočkal. "Tolik přihrávek v jedné sezoně jsem ještě nikdy neměl a doufám, že ještě nějaké přidám," dodal. "Samozřejmě, že je to hodně i o štěstí, ale při vší úctě ke klubům, kde jsem působil, tak jsem nikdy nebyl v tak dobrém týmu, jako je teď Sparta. Pak se body sbírají o něco snadněji," uvedl bývalý hráč Slavie, Liberce, Konyasporu a Rosenborgu.

Zápas proti někdejšímu klubu už Dočkal nijak prestižně nebral, z výhry v derby měl však radost, protože opět Spartu přiblížila k titulu. Před druhou Plzní totiž letenský celek vede už o jedenáct bodů, Viktoria má ale jeden zápas k dobru. "Každým vítězstvím snižujeme šanci Plzně o něco se pokusit," prohlásil. "Navíc se sami utvrzujeme v tom, že máme sílu na to, abychom se vůbec nemuseli koukat na ostatní týmy," uzavřel Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články