Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejvyšší státní zastupitelství zamítlo Berbrovu stížnost, jeho trestní stíhání pokračuje

Trestní stíhání bývalého místopředsedy Fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra obviněného z korupce pokračuje. V kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy zamítlo Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) stížnosti 15 z 20 obviněných lidí, o čemž informoval mluvčí NSZ Petr Malý.

Na rozhodnutí NSZ poukázala Česká televize. "Usnesením ze dne 3. 2. 2021 byly zamítnuty jako nedůvodné stížnosti podané celkem 15 obviněnými fyzickými osobami. Ve vztahu k jedné obviněné fyzické osobě bylo státní zástupkyní NSZ rozhodnuto o vzetí na vědomí zpětvzetí podané stížnosti," uvedl mluvčí.

Kauzu údajného ovlivňování utkání prostřednictvím rozhodčích rozpoutal loni v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla FAČR. Nejvýše postaveným v aféře je právě Berbr, který už nefiguruje v žádné z fotbalových funkcí. V polovině ledna byl stejně jako někdejší sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz propuštěn z vazby a všech 20 obviněných je už na svobodě. Berbr čelí také podezření ze zpronevěry.

Kriminalisté tvrdí, že ovlivňování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií mělo jít hlavně o střetnutí Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí ligy do druhé. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Podle vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články