Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nejsem naivní. Ztráta 9 bodů se rovná sestupu, konstatoval trenér Dukly Skuhravý

Dukla Praha balancuje na hraně pádu do druhé nejvyšší soutěže. V závěrečném kole základní části prohrála 0:4 v Plzni a před pětizápasovou nadstavbou ztrácí na posledním místě devět bodů na patnáctou Karvinou. Trenér Roman Skuhravý prohlásil, že aktuální manko se rovná sestupu a přiznal, že tým zřejmě neodehraje nadstavbu v nejsilnějším možném složení.

Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Ve hře je patnáct bodů a budeme chtít v každém utkání uspět, ale nejsem naivní. Ztráta se v této chvíli rovná sestupu," řekl Skuhravý.

"My si to musíme vyhodnotit, protože daleko pravděpodobněji asi těch pět duelů využijeme k tomu, abychom dali příležitost hráčům, kteří nebyli tolik vytížení. Uvidíme," pokračoval čtyřiačtyřicetiletý kouč, jehož svěřenci zahájí skupinu o záchranu v sobotu doma v malém pražském derby s Bohemians 1905.

Skuhravý přišel do Dukly v září krátce po ukončení angažmá v Opavě z rodinných důvodů. Dejvické mužstvo, jež převzal po sérii sedmi porážek z úvodních sedmi kol, herně i výsledkově pozvedl. Na jaře nicméně Pražané prohráli osm z jedenácti ligových zápasů a získali pouhých pět bodů. Celkově jich ve 30 kolech nasbírali jen dvacet.

Dukla ani v závěru sezony nezměnila herní filozofii založenou na kombinačním fotbalu. "Tenhle způsob hry klade velké nároky na hráče. Samozřejmě můžete zvolit cestu jako Karviná - zachránit se a vlastně příští rok se zachraňovat znova. Anebo jednou začnete něco budovat, aby to mělo dlouhodobější trend a nějaký smysl. My se rozhodli pro druhou možnost. Samozřejmě tohle všechno beru jako trenér na sebe, ale jsem přesvědčený o tom, že pro klub jako Dukla Praha je to jediná možná cesta," upozornil Skuhravý.

Utkání Dukla - Karviná
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Na Julisce i v případě sestupu?

Skuhravý plánuje zůstat v Dukle i v případě sestupu do druhé ligy. "Když jsem přicházel, tak jsme si stanovili dva cíle. Krátkodobý byl zabojovat jednoznačně o záchranu a dlouhodobý, aby hra rozvíjela hráče," uvedl bývalý obránce.

"Teď naše hra klade nároky na kondici, sebevědomí a herní odvahu. Prostě v téhle situaci, ve které jsme byli, není úplně jednoduchá. Někteří hráči v ní byli poprvé a to samozřejmě nohy svazuje. To, jestli budu trenérem Dukly, samozřejmě záleží na vedení. Ale momentálně podporu mám," dodal Skuhravý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články