Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejenom za své Slovácko. Rád bych výsledkem na Spartě pomohl i Plzni, uznal Petržela

Po 13 letech se opět objeví v soutěžním zápase v dresu Slovácka a obnovená premiéra to v neděli bude pikantní. Milan Petržela naskočí na půdě Sparty, která je rivalem jeho bývalého klubu Plzně, kde strávil dlouhé roky. Hbitý křídelník tak pro utkání bude mít hned dvojnásobnou motivaci, pomoci svému současnému i minulému zaměstnavateli.

Milan Petržela
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Návrat na Spartu ve slováckém dresu bude mít pro šestatřicetiletého ofenzivního záložníka ještě další rozměr. Právě na Letné si odbyl v září 2003 premiéru v nejvyšší soutěži a dal v ní také svůj první ligový gól. "Jo, vzpomínám si, prohráli jsme tam 1:3," vylovil v paměti přesný výsledek.

Na Letné zažil s Viktorií řadu třeskutých soubojů, plzeňská stopa a jeho dlouholeté působení na západě Čech zřejmě bude hrát roli i v neděli. "Už mě kluci z Plzně hecovali, abychom na Letné něco uhráli a obrali favorita," uvedl Petržela.

Co čekat od Sparty? A kdo je favorit nejvyšší soutěže? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Nyní už ale myslí výhradně na pomoc Slovácku. "Budeme hrát hlavně za sebe a vynasnažíme se sparťany potrápit. Pro nás by to byl úspěch a ještě bych pomohl Viktorii," řekl s úsměvem.

Slovácku se upsal na dva roky, což je podle něj skvělé. "Dává mi to nějakou jistotu, že se za rok nebudu pakovat," zmínil hlavní důvod. S manželkou a čtyřletou dcerou se přestěhují do Uherského Hradiště, kam budou na zápasy dojíždět i příbuzní z rodného Vyškovska. "Teprve po úplném konci aktivní kariéry se rozhodneme, kde se usadíme natrvalo," řekl Petržela.

Na trávníku ho teď čeká nová situace. V Plzni hrál o tituly a evropské poháry, na Slovácku to vypadá na boj o útěk z barážových míst, jak předeslal trenér Martin Svědík. "Vím, že ambice jsou tady jiné než v Plzni, ale já jsem se rád vrátil do klubu, kde jsem se odrazil do světa. Teď chci Slovácku pomoct k co nejlepšímu umístění, nechci hrát jen o záchranu," uvedl Petržela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články