Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nejen sportem živ je Krch. Hraje ligu za Bohemians a studuje

V Bohemians nemá zrovna na růžích ustláno. Obránce Daniel Krch po mnoha zraněních stále nepatří stabilně do základní sestavy, ale umí o ni bojovat a v osmadvaceti letech už myslí i na zadní kolečka. Má dva tituly, licenci fitness kouče, trenérskou licenci B a nyní se chystá na další studium.

Daniel Krch
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Vždycky jsem si přidával a posilovna byla doplněk k fotbalu," vysvětloval fotbalista, který prodělal několik operací kolen a po nich jej vždycky čekala těžká cesta zpátky na hřiště. "Musel jsem se vždycky vracet do nějakého režimu a posilovna byla nedílnou součástí toho, abych se mohl vrátit na hřiště," vysvětloval odchovanec Sparty, jak se dostal ke studiu fitness licence.

Věděl, že se musí umět svému tělu věnovat. "Pomohl mi kamarád, který také trénuje - učil mě, jak správně používat techniku na dřep na mrtvý tah, a dal mi základy, které mi pomáhají stále," dodal Krch.

Přiznal, že dříve cvičil nestylově i kontraproduktivně. "Takže jsem byl druhý den na tréninku unavenější, dneska už se úplně nevyšťavím – studium mi pomohlo aplikovat zkušenosti i do tréninku," vysvětlil, jak teorii dokáže převést v praxi.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

V tu dobu zrovna necítil, že by s ním trenér nějak víc počítal, tak se rozhodl pro studium. "Řekl jsem si, půjdu studovat a při tom budu makat, třeba se to obrátí. Přihlásil jsem se na vyšší odbornou školu, tu jsem s fotbalem zvládl za tři a půl roku dálkově. Byl jsem DiS. (diplomovaný specialista) a říkal jsem si, byla by škoda neudělat si bakaláře, tak jsem na něj ještě na rok šel," popisoval cestu za vzděláním.

Když si za pár měsíců dodělal i fitness kurs, rozhodl se pokračovat. "Začal jsem i s trenérskými licencemi a naštěstí se mi to všechno podařilo tak, že jsem u fotbalu zůstal a dokončil i studia."

Defenzivní fotbalista z pražského Ďolíčku je příkladem toho, že s jídlem roste chuť. "Dokázal jsem to skloubit s fotbalem, aniž by mě to nějak limitovalo, tak jsem se rozhodl pokračovat na Vysoké škole finanční a správní, kde budu pokračovat v magisterském oboru ekonomie a managementu," vysvětluje Krch, že i při vrcholovém sportu se člověk dokáže připravit, aby měl po ukončení kariéry víc možností, jak pokračovat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články